Nöje

Här finns Sveriges bästa glass – enligt ny undersökning

En ny undersökning från Countryside Hotels avslöjar var Sveriges bästa glass finns. I topp hamnar staden som är känd för sin vackra kanalmiljö och dess ringlande glassköer. Längre ner på topplistan finns flera av de klassiska glassorterna som fortsätter att locka svenskar att ta en omväg för en kula eller två.

”Var man hittar den bästa glassen är en ständigt aktuell fråga och inte minst en fråga som vi ofta får från våra gäster på hotellen, därför känns det så kul att nu kunna dela vad svenskarna själva tycker,” säger Anna Övergaard, marknadschef på Countryside Hotels. 

I toppen på listan hittar vi Söderköping i Östergötland, som ligger precis vid en av slussarna till Göta kanal. Många besökare till staden passar på att titta på båtarna samtidigt som de svalkar sig med en strut från glassbarer som Smultronstället, där köerna ofta ringlar sig långa. På silverplats hittar vi den klassiska glasstaden Åhus, som med sin Åhusglass och Otto & Glassfabriken i närliggande Yngsjö, länge funnits på svenskarnas glassradar. Med på topplistan finns även storstäder som Stockholm. ”Även om svenskar gärna söker sig utanför storstäderna för den bästa glassupplevelsen börjar städer som Stockholm att bjuda på allt bättre glassupplevelser, från klassiska italienska glassbarer med höga ambitioner till mer nyskapande ställen med innovativa smaker,” säger Anna Övergaard. 

Topplistan – här finns Sveriges bästa glass

  1. Söderköping
  2. Åhus
  3. Stockholm
  4. Nora
  5. Slöinge

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!