Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

SVT:s julvärd Tareq Taylor avslutar kontroversiellt samarbete med Nestlé

Efter att Göteborgsposten ifrågasatt Taylors samarbete med det skandalomsusade kaffemärket har årets julvärd nu valt att avsluta samarbetet.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Kaffemärket Nestlé kritiseras ofta för att de marknadsför bröstmjölksersättning i tredje världen. Bröstmjölksersättning i fattiga länder bidrar till 1,5 miljoner barns död årligen, enligt Vårdförbundet.

SVT:s julvärd för i år, kocken och matprofilen Tareq Taylor, blev i februari ambassadör för Nestlé – något som Göteborgsposten har konfronterat både Taylor och SVT om.

“Förstår problematiken”

I samband med intervjun med Göteborgsposten valde Taylor att avsluta samarbetet, detta trots att han tidigare sagt i tidningen Resumé att Nestlé är ett företag med sunda värderingar.

I Göteborgspostens intervju rådde det dock andra tongångar: “Jag förstår problematiken och lägger det här samarbetet på hyllan. Julvärdskapet är viktigt för mig och jag vill inte att det ska bli smittat, eller kunna ifrågasättas”, sa Taylor.

SVT har kommenterat att de inte ser någon konflikt mellan de båda uppdragen.

Läs även:

Tareq Taylor blir årets julvärd i SVT.

Källa: SVT

Foto: Janne Danielsson/SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!