Nöje

Syskondagen firas den 10 april – därför är syskon guld värda

Den 10 april firas Syskondagen i USA och Kanada. Här är några goda anledningar till att visa ditt syskon lite extra uppskattning idag!

Foto: Unsplash

Visst, som barn bråkade ni säkert lika ofta som ni var sams – men som vuxna inser många vilken tur de haft som har ett syskon att lita på i vått och torrt. Vi listar tre anledningar till att syskon är värda sin vikt i guld.

De gör dig bättre på relationer i allmänhet

En av de stora fördelarna med att ha ett syskon är att det gör oss mer socialt kompetenta.

Laurie Kramer, professor i psykologi vid Northeastern University i USA, berättar för Greater Good Magazine att anledningen till att syskonrelationer har så stor betydelse är att de lär oss hur man relaterar till andra:

“Vi lär oss mycket av att interagera med personer som vi tillbringar mycket tid tillsammans med, exempelvis hur man delar med sig, tar hand om en annan person, är uppmärksam på andras behov”, säger hon. “Men vi lär oss även att hantera konflikter, och andra färdigheter som vi sedan kan applicera på andra relationer.”

Att ha en bror kan göra dig snällare

En studie utförd vid Brigham Young University 2014 visade något intressant om syskonrelationer: att växa upp med en bror verkar nämligen kunna göra människor mer sympatiska.

Enligt Mother.ly upptäckte forskarna att nära syskonrelationer kan främja osjälviskhet hos tonåringar, och då särskilt hos pojkar – något som kan ha en god inverkan på resten hos familjen

… och systrar är bra för självförtroendet

Enligt en studie som utfördes vid samma universitet har även systrar en god inverkan på sina syskon, det skriver Hellalife.

Studien, som publicerades i Journal of Family Psychology 2010, visade att systrar kan ha en god effekt på sina syskons självförtroende och psykiska hälsa. Enligt studien kan systrar även skydda sina syskon från att känna sig ensamma, oälskade, generade och ängsliga.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!