Nöje

Systrarna Cecilia och Emelie sa upp sig från sina jobb – för att resa jorden runt

Många har drömmar – men inte lika många vågar uppfylla dem. Vi har pratat med systrarna Cecilia och Emelie Knuts som sa upp sig från sina heltidsjobb för att förverkliga drömmen om att utforska jordens olika platser. Läs intervjun nedan om hur de vågade ta första steget, minnet som lämnade avtryck och deras bästa tips till dig som funderar på att lämna trygghetszonen!

systrarna-sa-upp-sig-reser-jorden-runtFoto: Instagram/@sistersinparadise1

Systrarna Emelie, 32, och Cecilia, 28, “Sisters in paradise”, lever äventyret många drömmer om. Hemma i Sverige jobbade Emelie som kollektionsansvarig designer på Jofama och Cecilia som förskollärare. Efter många års funderande bestämde de sig en dag för att säga upp sig från sina heltidsjobb och sälja allt de ägde. De begav sig ut på andra sidan jordklotet och följde drömmen om att resa jorden runt. Hittills har Emelie varit borta i sju månader och seglat från Kroatien, genom Europa för att sedan korsa atlanten och ta sig till Colombia.

Cecilia har seglat under två månaders tid från Barbados till Colombia. Just nu har de lämnat resorna till havs och fortsätter äventyret på land. Deras nästa mål är Amazonas, Panama och Mexico. Nu hoppas de på att kunna inspirera andra till att leva drömmen!

– Drömmen är att kunna leva som sociala nomader för att kunna resa så mycket som möjligt eftersom det är vår stora passion i livet, säger systrarna. 

 

Vilket äventyr ni har begett er ut på! Berätta – hur vågade ni ta det första steget?

– Man vågar inte men pushar sig att göra det ändå. Vi funderade på vad vi förlorar och vad vi kan vinna. Man har lite ångest och väger för- och nackdelar mot varandra och hörde oss för med personer som varit i liknande sits. Vi tänkte att vi måste testa för att veta och att man bara ångrar det man aldrig gjorde.

Krävdes det mycket planering och hur såg processen ut?

– Jag planerade ingenting och högg chansen att segla jorden runt med bekantas bekanta så snabbt jag fick den – kände att jag inte kunde missa den chansen då jag drömt om det! Två veckor efter att jag hörde talas om seglingen sa jag upp mig från mitt jobb, säger Emelie.

– Till skillnad från min syster planerade jag massor innan jag tog beslutet. Drömmen om att flytta utomlands hade varit stark i mer än två år och tillslut kände jag bara att jag fick lov att testa – det fick bära eller brista. Jag mådde inte bra i mörka kyliga Sverige. Till en början testade jag att resa själv i Australien i två månader för att känna efter och det kändes så rätt, säger Cecilia.

Hur länge kommer ni att vara på resande fot?

– Vi kommer hem någon månad i sommar för att träffa nära och kära och fira vår lillebrors 25-årsdag. Sen vill vi iväg igen på obestämd tid.

Home is wherever I’m with you ❤ @emelieknuts #sisters

Ett inlägg delat av Travel? Sunshine☀ Food? (@ceciliaknuts)

Längtar ni hem någon gång till ert ”vanliga” liv?

– Vi längtar efter nära och kära, därför åker vi hem i sommar och hälsar på, men samtidigt älskar vi friheten vi har nu. Eftersom vi har varandra, känns det bättre. 

Hur klarar man sig ekonomiskt att resa jorden runt under en längre tid – har ni sparat ihop eller jobbar ni på något sätt när ni reser runt?

– Vi har sparat en hel del men framför allt så har vi sålt allt vi äger – bilar, hus, möbler och kläder! Just nu jobbar vi mycket med vår Youtube-kanal och hoppas på att vi i framtiden ska kunna få en inkomst genom sponsorer och samarbetspartners. Drömmen är att inte behöva ha ett nio-till-fem-jobb igen!

Vad säger ni, är det drömmen eller stöter ni någon gång på problem eller rädsla?

– Det är drömmen! Såklart går livet upp och ner – även i paradiset. Vi träffar otroligt många nya människor som är likasinnade när vi reser. Framförallt älskar vi friheten att kunna göra vad vi vill, när vi vill och var vi vill. Vi kan leva spontant och har möjligheten att se massor av fantastiska länder!

Berätta om ert bästa minne under detta äventyr hittills?

– Jag hade precis korsat Atlanten i sexton dagar och åtta timmar. När jag klev iland på Barbados och slog på telefonen så fick jag ett sms från Cecilia att hon just klivit på flyget från Miami till Barbados. Äntligen skulle vi börja resa tillsammans, säger Emelie.

– Men också när vi seglat och delfinerna kommer och simmar ikapp med båten – så magiskt! De bästa dagarna är också när vi har hängt med givmilda personer från lokalbefolkningen som visat oss alla guldkorn på deras öar.

Och ert värsta?

– Mitt värsta är seglingen mellan Las palmas och Kap Verde i fem meters vågor. Rodret, styrningen och autopiloten på båten gick sönder och vi hade två dagar till land, säger Emelie.

– Jag var sjuk med hög feber på min första tre-dagars segling. Det var verkligen ovant med höga vågor och sen noll sömn på det.. Då vet jag att jag grät, undrade vad tusan jag höll på med och längtade hem till min säng som jag inte längre har…, säger Cecilia.

Vilka är era bästa tips till någon som funderar på att göra samma sak?

– Finns en vilja, finns en väg. Se inte bara alla hinder utan hitta möjligheterna! Ibland måste man lägga andra åt sidan och tänka på vad man själv behöver för att må bra. Gör en plan för vad du vill – sätt upp korta och långsiktiga mål och gör en budget. Många andra klarar ju det, så varför skulle inte du kunna göra samma sak?

Missa inte att följa systrarnas spännande jorden runt-resa på deras Youtube-kanal!

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!