Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ta vara på säsongens frukt med en frasig (och superenkel) äppelpaj

Doften sprider sig snabbt i köket och det är svårt att inte vilja hoppa över middagen och bara frossa i äppelpaj när den här kakan bakas i ugnen. Det brynta smöret gör att pajen smakar nötigt och kardemumma och kanel får äpplena att smälta i munnen. Veckans dessert är både enkel att göra och klar på nolltid. Extra god blir desserten dessutom om den serveras med en kula vaniljglass, vaniljvisp eller vanlig vispgrädde. MUMS alltså!

Enkelt, snabbt och gott. Precis som vi på Metro Mode vill ha det. Vi gjorde äppelpajen i en sockerkaksform och gillar att skära upp pajen och servera den som på bilden. Föredrar man en rund eller kvadratisk form går det såklart lika bra.

Recept:

Äpplen:

Ca 5 – 7 stora äpplen

1,5 tsk kanel

1,5 tsk kardemumma

4 tsk florsocker

 

Smuldeg:

4 dl vetemjöl

4 dl havregryn

2 dl socker

½ dl ljus sirap

2,5 dl smör/margarin

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva äpplena i mindre bitar och lägg ner i bunke tillsammans med kanel, kardemumma och florsocker.

Ta fram en till bunke och blanda samman alla torra ingredienser till smuldegen.

Smält smöret i en kastrull och låt det brynas.

Blanda ner det brynta smöret samt sirapen i havreblandningen och rör samman.

Smöra eller bröa valfri form och varva sedan smuldeg och skivade äpplen.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Tills pajen fått fin färg.

 

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!