Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Tacorecept – 3 perfekta tacos till fredagsmyset

Nu står kikärtschips näst på tur när Santa Maria utvecklar sin Tex Mex-kategori. Det nya chipset är gjort på kikärtor, svarta bönor och gröna ärtor tänkt att ta fredagstacos till en ny nivå!

Foto: Santa Maria

“Next Mex” är det nya Tex Mex-sortimentet från Santa Maria som nu väntar tillökning av de smakrika kikärtschipsen. I närmare 30 år har varumärket Santa Maria dominerat Tex Mex-kategorin och nu utvecklar de alltså den nya Next Mex-kategorin som bland annat innehåller två nyheter.

Det nya Next Mex-sortimentet

“Next Mex, som vi kallar det här sortimentet och som du känner igen på de svarta förpackningarna, är fortfarande ett väldigt nytt koncept på marknaden. Med de här produkterna erbjuder vi nya spännande tillbehör och uppmuntrar till variation med olika proteinkällor, såsom växtbaserat protein, fläskkött, nötkött och kyckling”, säger Niklas Larsson, Marknadschef på Paulig i Sverige.

De två nyheterna som lanseras, är utöver kikärtschipsen en kryddpaste för “sweet pork tacos.” Med en rik smak från anchochili och sötma från ananas är den mildare i smaken än deras existerande paster och kan även användas till vegetariska tacos. Precis som övriga paster i Next Mex-serien är den vegansk och tillsätts i slutet av tillagningen.

Nedan hittar du tre härliga recept på Tacos!

Next Mex Sweet Pork Tacos

Next Mex Sweet Pork Tacos

Ingredienser: (4 pers)

200 g strimlad vitkål

2 msk majonnäs

1 salladslök

1,5 paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small

500 g fläskkött (20-24% fett)

1 msk matolja

1 påse Santa Maria Spice Paste Sweet Pork Tacos

1 flaska Santa Maria Peach & Chili Salsa

70 g jordnötter, krossade

Gör så här:

Skölj och skär grönsaker och krossa jordnötterna.

Blanda den finstrimlade vitkålen med majonnäs.

Värm tortillabröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg de värmda bröden under en kökshandduk för varmhållning.

Skär köttet i tunna strimlor. Stek strimlorna i het panna med lite olja tills köttet är brynt och är genomstekt.

Rör ner kryddpasten i pannan och värm några sekunder och ställ åt sidan.

Servera köttet i de varma tortillabröden med bladspenat, vitkålssallad samt Peach & Chili Salsa. Toppa med finskivad salladslök och krossade jordnötter eller andra nötter eller frön.

Tips! Använd fläskfilé eller fläskkarré till receptet.

 

 

Foto: Santa Maria

Nästa bild
Saftiga kycklingtacos med guajillo-chili

Saftiga kycklingtacos med guajillo-chili

Du behöver: ( 4 portioner)

1 1⁄2 paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 msk olja
500 g kycklinglårfilé
1 påse Santa Maria Spice Paste for Chicken Tacos
1 huvud, hjärtbladsallad
1⁄2 paket fetaost/salladsost/white cheese
1 dl svarta bönor, kokta
1 flaska Santa Maria Peach & Chili Salsa

Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
1⁄2 dl äppelcidervinäger
1 tsk oregano
2 krm salt
1 tsk socker

Gör så här: 

1. Snabbpicklad rödlök: Skär rödlöken i tunna skivor och blanda med resten av ingredienserna
i en bunke. Rör om ibland och låt stå i minst 20 minuter.

2. Förbered grönsakerna, strimla sallad och smula fetaost. Låt de svarta bönorna rinna av i ett
durkslag.

3. Värm bröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de
är lite rostade och puffar upp. Lägg de värmda bröden under en kökshandduk för
varmhållning.

4. Hetta upp olja i en stekpanna. Strimla under tiden kycklingen i små bitar. När stekpannan är
het lägg i kycklingen och vänta 2–3 minuter innan omrörning för bästa möjliga stekyta. När
kycklingen är genomstekt och fått fin färg, tillsätt Santa Maria Spice Paste for Chicken Tacos
och rör om. Lägg åt sidan.

5. Servera samtliga ingredienser vid bordet och låt var och en bygga sina tacos.

Nästa bild
Crunchy chipotle tacos

Crunchy chipotle tacos

Du behöver: (4 portioner)

1 1⁄2 paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 msk olja
500 g biff, i skivor (t ex entrecôte, ryggbiff)
1 påse Santa Maria Spice Paste for Beef Tacos
200 g rödkål
1 huvud, hjärtbladsallad
1 avokado, i skivor
1 flaska Santa Maria Taqueria Salsa
1 burk Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo

Gör så här: 

1.Förbered grönsakerna, strimla rödkålen fint, grovhacka salladen och skär avokadon i tunna
skivor. Lägg åt sidan på ett fat.

2. Värm bröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de
är lite rostade och puffar upp. Lägg de värmda bröden under en kökshandduk för
varmhållning.

3. Hetta upp olja i en stekpanna. När stekpannan är het lägg i köttskivorna och vänta cirka 2
minuter innan det är dags att vända, för bästa möjliga stekyta. När köttet vänts och nästan är
klart men ej genomstekt, ta upp och strimla det. Lägg tillbaka det strimlade köttet i pannan och
tillsätt Santa Maria Spice Paste for Beef Tacos och rör om. Ta bort från värmen.

4. Ställ fram köttet, grönsakerna, salsa och mayo. Låt var och en bygga sina tacos.

 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!