Nöje

Nu kan du åka tåg mellan Stockholm och London på under 24 timmar – tack vare nytt nattåg

Tack vare SJ:s nya nattåg mellan Sverige och Tyskland går det nu att åka tåg mellan Stockholm och London på under 24 timmar. För tillfället går det dock endast att välja liggvagn som alternativ för sträckan Stockholm – Hamburg.

Foto: Unsplash

Torsdagen den första september var det premiär för SJ:s nya nattåg mellan Stockholm och Hamburg, som dessutom stannar i bland annat Malmö och Köpenhamn. Det nya tåget innebär att resenärer kan ta sig från Stockholm och vidare till London på under 24 timmar med tåg.

Endast liggvagnar tillgängliga

Tanken är SJ ska erbjuda både sovkupéer, liggkupéer och sittplatser på det nya tåget – men för tillfället är endast alternativet liggkupé tillgängligt för sträckan Stockholm – Hamburg:

“För att köra tåg genom Europa krävs att alla vagnar är godkända för internationell trafik. För SJ EuroNight har SJ fått godkännande i Sverige och Tyskland, men tyvärr saknas fortfarande godkännande i Danmark för alla vagnar”, skriver SJ på sin hemsida.

De tillägger att ett “intensivt samarbete” pågår mellan dem själva och Trafikstyrelsen i Danmark och EU:s järnvägsbyrå ERA för att få även sovkupéerna och sittvagnarna godkända.

Så mycket kostar nattåget Stockholm – Hamburg

Enligt DN är prissättningen för nattåget mellan Stockholm och Hamburg dynamisk, vilket innebär att priset ökar ju mer efterfrågad avgången är. Det billigaste priset för plats i liggvagn, som alltså för tillfället är det enda tillgängliga alternativet, landar på 475 kronor – men detta pris kan alltså stiga betydligt vid stor efterfrågan.

Från Stockholm till London på under 24 timmar

Från Hamburg kan man ta sig till med tåg till flera europeiska storstäder som Paris, Berlin och Wien. Det nya nattåget möjliggör tågresor mellan Stockholm och London på under 24 timmar, inklusive byten mellan Hamburg och London.

Klimatsmart resande

Säkert är det till viss del en ökad efterfrågan på klimatsmarta sätt att resa som ligger bakom lanseringen av det nya nattåget. SJ-tåg använder hundra procent förnybar energi, något som garanterat kommer tilltala konsumenter som är måna om miljön.

Källor: TimeOut, EuroNews

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!