Nöje

Talkshow-värden Wendy Williams drabbad av demens

Tv-personligheten Wendy Williams har drabbats av demens, det bekräftar hennes team. “Tyvärr bemöts många som diagnostiseras med afasi och demens med stigma och missförstånd”, står det i pressmeddelandet.

Foto: Shutterstock

Det var under torsdagen som Wendy Williams, 59, via sitt team offentliggjorde att hon lider av afasi och frontallobsdemens:

“Under de senaste åren har det ibland väckts frågor om Wendys förmåga att bearbeta information och många har spekulerat om Wendys tillstånd”, står det i pressmeddelandet.

Teamet skriver att spekulationerna tilltog när tv-personligheten började glömma ord, agerade på ett osammanhängande vis och fick svårt att förstå finansiella transaktioner.

Aktuell med ny dokumentär

Wendy Williams var programledare för sin egen talkshow, The Wendy Williams Show, mellan 2008 och 2021. Enligt Variety hoppade hon av uppdraget på grund av sin kamp med Graves sjukdom och lymfödem.

2023 diagnostiserades hon dessutom med afasi och frontallobsdemens. Enligt pressmeddelandet togs beslutet att offentliggöra diagnoserna efter “noga övervägande”, i syfte att skapa en ökad medvetenhet kring ämnet:

“Tyvärr bemöts många som diagnostiseras med afasi och demens med stigma och missförstånd, särskilt när de börjar uppvisa förändringar i beteende men ännu inte fått en diagnos.”

Beskedet förekommer premiären för dokumentären Where is Wendy Williams?, som är producerad av Williams själv och bland annat handlar om hennes liv med Graves sjukdom. Se trailern för dokumentären nedan!

Where is Wendy Williams? Officiell Trailer

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!