Nöje

Tappat mobilen i vatten? Här är teknikexpertens lösning

Många av oss har säkert hört talas om – eller rentav testat – teorin att det går att “rädda” en mobil som hamnat i vatten genom att placera den i okokt ris. Men detta är inte det bästa sättet att hantera problemet på, enligt teknikexperten Evelina Galli.

Foto: Shutterstock

Vad gör man om man råkat tappa mobilen i vatten? I Efter fem avslöjar teknikexperten Evelina Galli vad man ska göra om olyckan är framme.

Så gör du om du tappar mobilen i vatten

Skippa det okokta riset om du har tappat din mobil i vatten – det är budskapet som Apple vill förmedla efter att knepet blivit allmänt känt. Evelina Galli reder ut hur man ska agera:

“Det man ska göra enligt Apple är att först torka av mobilen, sen ska man skaka ut så mycket vatten man kan med laddporten nedåt.”

Galli tipsar även om att det i allmänhet är en god idé att stänga av teknik som har blivit blöt – samtidigt som hon påpekar att många av dagens mobiler faktiskt tål vätska ganska väl:

“Om du har en lite senare mobiltelefon så är ganska många både smuts- och vattentåliga. Så detta gäller dels om du har fått någon annan typ av vätska på din mobiltelefon, eller om [det är] väldigt mycket vatten. De kan ju slitas med användning som gör att de inte är lika vattentåliga.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!