Nöje

Tar du många selfies? Då kan du uppfatta dig själv som snyggare än vad du är

Har du också en bra sida och kanske till och med den där “rätta vinkeln”, blicken och minen som gör att du ser riktigt bra ut på typ varenda selfie (med ett schyst filter på det)? Eh ja… Då kan det faktiskt vara så att du har en överskattad bild av hur du ser ut och framförallt hur andra uppfattar dig. Du kan nämligen tro att du är snyggare och upplevs trevligare än vad du faktiskt gör. 

I en studie gjord på 198 studenter från Toronto university visade det sig nämligen att den skaran (ca 100 pers av de 198) som tog många selfies överskattade sitt utseende, då de trodde att de uppfattades mer attraktiva än de egentligen gjorde. Intressant? Ja. Skrämmande? Det med.

Det är Telegraph som rapporterat om studien som leddes av Daniel Re på universitets psykologiavdelning, och publicerades i tidskriften Social Psychological and Personality Science. Undersökningen gick till så att varje deltagare fick ta en selfie och även fotas av någon annan för att få två bilder av sig själv.

Sedan var det dags för deltagarna att sätta betyg på sina två bilder utifrån hur snygga de trodde att deras vänner skulle tycka att de var om de publicerades på Facebook. Förutom att de själva fick ranka sina bilder så fick även 178 stycken utomstående göra det.

Resultatet visade att alla deltagare trodde att de uppfattades mer attraktiva och trevliga än de faktiskt gjorde. De tyckte också att de såg bättre ut på sina selfies än på bilderna som togs på dem vilket de utomstående inte höll med om.

Så vad är summan av summarum här? Kanske att den tillfixade selfien i vår filtrerade värld av sociala medier inte är hela sanningen men vem bryr sig, egentligen? Det viktigaste måste väl ändå vara att sträva efter en fin insida… Och glöm inte att du kommer långt med ett leende!

Källa: Telegraph och Elle.se 

Foto: Unsplash 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!