Nöje

Tareq Taylors bästa lök(hack)s för att undvika rinnande ögon

Vi är många som har stora problem när det kommer till en av matlagningens grundpelare – nämligen löken. Långsamt hackande och för stora bitar som får tårarna att rinna och gästerna att förfasas. Inte vill du väl öppna dörren och se ut som om du dragit på dig en rejäl ögoninflammation? Med några enkla knep slipper du detta!

Foto: Instagram @tareqtaylor/Pexels

Kocken Tareq Taylor har delat med sig av sina bästa lökhackarknep till Aftonbladet. Han tipsar om hur man som hemmakock arbetar så smidigt som möjligt med den ögonsvidande råvaran. Det första du behöver ha tillgängligt i köket är en riktigt vass kniv. Det kanske inte kan garantera att hackandet blir helt utan tårar men det minimerar mängden, helt klart. Detta beror helt enkelt på att en dålig kniv sprutar mer löksaft. 

Skala och hacka – snabbt och enkelt

Kocken tipsar också om att inte dela löken innan du skalar. Börja istället med att skära av roten och avsluta där sista lagret av löken börjar. På så sätt kan du få av allt skal i ett drag! Dela sedan löken på mitten och strunta i de horisontella snitten, då de redan finns i löken naturligt.Vinkla sedan kniven och snitten efter lökens form. Hacka inte helt rakt lodrätt utan följ istället halvcirkelformen med kniven. Göra flera hack men låt knoppen hålla ihop den. Gör sedan samma sak på andra ledden. På så sätt kan du finhacka, både effektivt och tårfritt!

Källa: Aftonbladet

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!