Nöje

Tårögd Christina Applegate fick stående ovationer på Emmy-galan

Christina Applegate, som diagnostiserades med MS för tre år sedan, fick rungande applåder när hon dök upp på årets Emmy-gala. “Vi behöver inte applådera varje gång jag gör något”, sa skådespelerskan skämtsamt.

Foto: Shutterstock

Under måndagen gick årets Emmy-gala av stapeln på Peacock Theater i Los Angeles. En av de som presenterade priser under kvällen var Christina Applegate, som lever med sjukdomen MS (Multipel skleros).

Fick stående ovationer

Skådespelerskans oväntade framträdande möttes av stående ovationer från den kändistäta publiken.

“Tack så mycket. Herregud, ni skammar mig som har funktionshinder genom att stå upp. Det är okej…min kropp är inte skapad av Ozempic. Okej, nu kör vi”, sa en märkbart berörd Applegate.

När hennes tal åter avbröts av applåder tillade hon skämtsamt:

“Vi behöver inte applådera varje gång jag gör något.”

Fortsatte jobba trots sjukdomen

Applegates MS-diagnos offentliggjordes i augusti 2021. Sjukdomen upptäcktes under tiden som hon höll på att spela in den tredje säsongen av Netflix-komedin Dead to Me – en insats som belönades med en Emmy-nomination inför årets gala.

Trots diagnosen var Applegate fast besluten att slutföra tv-serien:

“Jag hade en skyldighet gentemot Liz [Feldman, seriens skapare och showrunner] och till Linda [Cardellini, seriens andra huvudrollsinnehavare], till vår berättelse,” sa hon i en intervju med The New York Times 2022. “De som styrde sa, ‘Vi slutar bara. Vi behöver inte avsluta det. Låt oss sätta ihop några avsnitt’. Jag sa, ‘Nej. Vi ska göra det, men vi ska göra det på mina villkor’.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!