Nöje

Handlar Taylor Swifts nya låt om Kim Kardashian?

Förra fredagen släppte Taylor Swift sitt elfte album, The Tortured Poets Department. En av låtarna på albumet – som redan har slagit flera rekord på Spotify – heter “thanK you aIMee” – en titel som har övertygat många fans om att den handlar om Kim Kardashian.

Foto: Instagram @kimkardashian/@taylorswift

Att Taylor Swift, 34, inte har ett gott öga till Kim Kardashian, 43, är knappast en nyhet. Därför uppstod det snabbt en teori om att låten “thanK you aIMee” från nya albumet The Tortured Poets Department handlar om realitystjärnan då K, I och M är de enda bokstäverna som är versala i låttiteln.

Har förlorat 100 000 följare

Vid en första anblick handlar “thanK you aIMee” om en mobbare från Swifts skoltid. Men vid en närmare inspektion finns det textrader som skulle kunna handla om Kardashian (särskilt med tanke på att hennes dotter, North West, tidigare har publicerat inlägg om Swift på TikTok):

“Jag tror inte att du har förändrats särskilt mycket/ Så jag ändrade ditt namn, och alla riktiga ledtrådar”, sjunger Swift. “Och en dag kommer ditt barn hem och sjunger/ En låt som bara vi två vet handlar om dig.”

Sant eller ej, fansens teorier har fått konsekvenser för Kardashian: enligt Page Six har hon förlorat mer än 100 000 följare på Instagram sedan låten släpptes förra veckan – och hennes kommentarsfält kryllar av Swifties som skriver “thanK you aIMee”.

Vad handlar fejden mellan Taylor Swift och Kim Kardashian om?

Slitningarna mellan Swift och Kardashian uppstod 2009 när artisten vann priset “bästa musikvideo” på MTV Video Music Awards. Kardashians dåvarande make, Kanye West, gick då upp på scenen och hävdade att Beyoncé förtjänade priset för “Single Ladies” – och en mångårig fejd tog sin början.

2016 släppte West låten “Famous” där han sjöng: “Det känns som att jag och Taylor Swift fortfarande skulle kunna ha sex/ Varför? Jag gjorde den bitchen känd.”

Senare skulle West och Kardashian läcka ett telefonsamtal där Swift tycktes godkänna att rapparen använde hennes namn i låten. Swift förnekade detta och hävdade att West istället hade bett henne dela singeln på Twitter – något som hon tackade nej till. Dessutom menade Swift att hon inte fått reda på vad West hade tänkt sjunga om henne.

Många trodde att Swift ljög om telefonsamtalet, och hennes karriär blev lidande:

“Min karriär togs ifrån mig”, sa hon i en intervju med Time 2023. “De satte dit mig med ett olagligt inspelat telefonsamtal som Kim Kardashian redigerade och sen släppte så att alla skulle tro att jag var en lögnare. Psykiskt sett drog det ner mig till en plats jag aldrig förr varit på. Jag flyttade utomlands. Jag hyrde ett hus som jag inte lämnade på ett år. Jag var rädd för att prata i telefon. Jag drog mig undan från de flesta i mitt liv för jag litade inte på någon längre.”

thanK you aIMee - Taylor Swift

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!