Nöje

Tess Montgomery: ”Mina bästa tips på hur du blir en modell”

En fråga Metro Modes bloggare Tess Montgomery ofta får är hur man blir modell. Nu har hon gjort en vlogg där hon delar med sig av sina bästa tips på hur du tar steget och blir modell.

tess-montgomery-modellFoto: Tess Montgomery

Tess Montgomery har modellat i nästan hela sitt liv och senast 14 år i London. Efter flera års erfarenhet har hon bra koll på hur modellbranschen fungerar. Här nedan hittar du några av hennes bästa tips.

Ta tag i det själv

Det är väldigt få som blir upptäckta på stan eller liknande. Om du verkligen vill bli modell är det bäst att du ta tag i det själv och ansöker till en agentur.

Gör din research
Ta reda på vilka agenturer som finns och vilka är de stora som finns. Det finns väldigt många olika agenturer, både dåliga och bra. Så ta reda på vilka som är bra och finns i ditt land och stad och vad de gör. Bra att veta är också att det inte kostar pengar att vara med i en agentur.

Ta reda på vilken typ av modell du vill bli
Finns många olika varianter. Vill du gå på catwalk eller vara mer kommersiell och göra reklam? En kommersiell modell kan jobba längre och det spelar ingen roll om du är lång eller inte, Tess är till exempel 165 centimeter.

Se hela Tess vlogg där hon ger tips på hur du söker till en agentur och hur du bygger up din portfolio. Viktiga tips du behöver för att bli modell.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!