Nöje

Tessa Andersen berättar om skönhetsingreppen – medverkade i SVTs Under kniven

Tessa Andersen medverkade nyligen i det uppmärksammade programmet “Under kniven” på SVT där journalisten Erik Galli tog en närmre titt på skönhetsindustrin i Sverige. Tessa, som medverkade i programmet, berättade bland annat att hon lagt runt en halv miljon kronor på sina skönhetsingrepp.

Foto: Privat

I SVT:s dokumentärserie öppnade Tessa Andersen upp om hur hon blivit förföljd av hat på grund av sina skönhetsoperationer. Hon berättar också om hur uppväxten präglat henne och hur den fått henne att få upp ögonen för just skönhetsoperationer.

Led av ångest och blyghet

Tessa beskriver för Expressen hur hon i grundskolan var präglad av sin uppväxt med vänsterpolitiska värderingar och feminism. Som barn led hon av ångest och var blyg i sociala sammanhang och hon såg på sig själv som “den fula ankungen.” Hon berättar dock att hon å ena sidan föraktade “skadliga skönhetsideal och manschauvinism” samtidigt som hon hade en önskan att förändra sitt yttre på konstgjord väg.

Foto: Privat

Blev hånad för sitt utseende

Ett antal incidenter i skolan där klasskamrater hånat henne på grund av hennes utseende etsade sig fast i henne. Ett program på tv som bland annat handlade om skönhetsoperationer gjorde dock att hon fick upp ögonen för att testa estetisk kirurgi. I 20-års åldern hade hon sparat ihop tillräckligt – 30 000 kronor – för en bröstförstoring. Idag har hon gjort ytterligare två bröstförstoringar, en Brazilian buttlift, fettsugningar, hakförminskning , ögonlocksplastik och intimkirurgi. Hon har även gjort “fillers och botox i mängder”, som hon själv uttrycker det.

Foto: Privat

Vill fokusera på andlig utveckling

Totalt har ingreppen kostat henne runt en halv miljon kronor under åtta års tid. För att ha råd menar hon att hon har fått offra andra saker i livet, saker som att köpa bostad, äga en fin bil, åka på dyra semestrar, skaffa barn eller ha en garderob fylld av märkeskläder. Idag studerar Tessa till sjuksköterska och lever ihop med sambon Christian Johansson. Hon säger att hon nu önskar att lämna skönhetshetsen bakom sig och istället fokusera på andlig och personlig utveckling. Hennes budskap till andra tjejer som fastnat i en spiral av utseendefixering är att det aldrig är för sent att byta bana – och börja älska sig själv.

Källa: Expressen

Foto: Privat

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!