Nöje

The Weeknd om rollen i The Idol: “Jag glömde hur man sjunger”

I en intervju med W Magazine berättar The Weeknd att hans roll i serien The Idol resulterade i att han förlorade sin sångröst. “Det var skrämmande”, säger han till tidningen.

Foto: Shutterstock

The Weeknd, eller Abel Tesfaye som han egentligen heter, är aktuell i HBO:s nya serie The Idol där han spelar mot bland andra Lily-Rose Depp. För W Magazine berättar artisten att hans medverkan i serien fick oväntade konsekvenser.

Glömde hur man sjöng

The Idol handlar om popartisten Jocelyn (spelad av Depp) som inleder en turbulent relation med Tedros (spelad av Tesfaye), en nattklubbs-manager med ett mörkt förflutet.

För W Magazine berättar Tesfaye att han levde sig in i sin karaktär så mycket att han förlorade förmågan att sjunga. Detta, i kombination med att Tedros var så olik hans artist-personlighet The Weeknd, resulterade i en identitetskris:

“Jag var tvungen att ta av min The Weeknd-outfit, sätta på mig Tedros peruk, spela in med Jocelyn och sedan gå tillbaka till att vara The Weeknd. Det var svårt att gå från den ena karaktären till den andra”, säger han. “Sen, efter konserten, tappade jag rösten. Ingen röst kom ut över huvud taget. Det har aldrig hänt förut. Min teori är att jag glömde hur man sjunger eftersom jag spelade Tedros, en karaktär som inte kan sjunga. Jag kanske läser in för mycket i det här, men det var skrämmande.”

Han fortsätter: “Jag har aldrig hoppat över en konsert som The Weekend. Jag har framträtt när jag haft influensa. Jag är beredd att dö på scen. Men det var något komplicerat som pågick i mitt huvud just då.”

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!