Nöje

Therese Lindgren om barnlösheten: “Saknar förebilder som inte har barn”

I podcasten Värvet berättar videobloggaren Therese Lindgren att hon känner sig lite vilsen i tillvaron – något som hon tror beror på att hon inte planerar att skaffa barn. “Jag vet inte riktigt vad man gör resten av livet om man inte skaffar barn”, säger hon.

Foto: Instagram @therese

Med över en miljon prenumeranter på YouTube räknas Therese Lingren till en av Sveriges mest populära videobloggare. Vid 34 års ålder har hon fått otaliga frågor om eventuella planer på att skaffa barn, inte minst från sina följare.

2018 bröt influencern ihop efter att över hälften av frågorna som hon fick in till en frågestund handlade om föräldraskap:

“Det är så jäkla känsligt för mig”, sa Lindgren, som berättat att hon lider av förlossningsrädsla, med tårar i ögonen. “Jag kommer aldrig att föda ett barn varken vaginalt eller kejsarsnitt.”

“Saknar förebilder som inte har barn”

Tidigare i år kommenterade Lingren åter barnfrågan, denna gång i en intervju med Värvet och Kristoffer Triumph. I podden säger Lindgren – som bor i Stockholms innerstad tillsammans med fästmannen Anders och deras två hundar Rasmus och Ronja – att hon känner sig lite vilsen i tillvaron, något som kan bero på att hon inte planerar att skaffa barn:

Foto: Instagram @therese

“Jag förstår att det är många som skaffar barn i den här åldern. Kanske för att man känner sig redo, redo för förändringar och givetvis en barnlängtan också”, säger hon och fortsätter:

“Men att jag inte har barn, och inte några planer på att skaffa barn, det tror jag är en bidragande orsak till den här vilsenheten. För jag saknar förebilder som inte har barn, som inte valt att ha barn eller ofrivilligt inte har barn. Så jag vet inte riktigt vad man gör resten av livet om man inte skaffar barn.”

Samtidigt betonar Lingren att hon inte ser barnlösheten som något negativt:

“Jag är inte ledsen över detta”, säger hon.

Foto: Instagram @therese

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!