Nöje

Therése Lindgren om beslutet att inte skaffa barn – “Folk tycker att jag är egoistisk”

Influencern och entreprenören Therése Lindgren har länge talat öppet om sitt beslut att inte skaffa barn. I “Malou möter” berättade hon nyligen om hur hon och fästmannen kommit fram till beslutet, och varför det verkar provocera omgivningen.

Foto: TV4

När influencern Therése Lindgren gästade Malou von Sivers i “Malou möter” berättade hon om sitt val att prata öppet om att hon och fästmannen valt att inte skaffa barn. “Framför allt har jag varit så rädd att ångra mig, det är så oåterkalleligt”, säger hon i intervjun.

Har kallats “egoistisk”

Paret har stöttats i sitt val, men även fått möta en del kritik från omgivningen. Bland annat har Therése kallats “egoistisk” på grund av sitt val. Hon berättar också att hon har funderat på om det är ett biologiskt fel i henne som gör att hon inte vill ha barn. “Jag borde väl vilja föröka mig eftersom att jag är människa”, säger hon om sina reflektioner i frågan. Samtidigt säger hon att bara tanken på att bära ett barn får henne att må dåligt. “Jag kan inte tänka mig att jag ska ha ett barn i magen, jag mår dåligt bara jag tänker på det”, berättar hon i intervjun.

Har hyllats för öppenhet kring psykisk ohälsa

Therése Lindgren har länge hyllats för sin öppenhet kring psykisk ohälsa och att hon lidit av panikattacker. I en tidigare intervju med Amelia har hon bland annat berättat om när hon upplevde sin första panikattack vid 24 års ålder, hon berättade då att hon trodde att hon fått en stroke och var på väg att dö. I takt med att attackerna kom oftare och oftare blev hon till sist sjukskriven för paniksyndrom och utmattning.

Med sin stora följarskara har Therése genom åren inspirerat många följare genom att prata öppet om sin ångest och sprida både medvetenhet och kunskap i frågan.

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!