Nöje

Therése Lindgren – Slippa bli mamma

Therése Lindgren är en av Sveriges största och mest inflytelserika influencers. Trots att hon är förlovad och har ett barnrum i lägenheten så känner hon ingen barnlängtan. SVT Edit följer henne under våren när hon utforskar barnlöshet, träffar andra som är utan barn, och ska ta ett livsavgörande beslut.

Foto: SVT

Therése Lindgren har i flera år talat öppet i sina sociala kanaler om att hon och fästmannen Anders inte har några planer på att skaffa barn vilket har väckt en hel del reaktioner.

– Folk blir arga på mig, de menar att jag berövar Anders på ett barn. De säger att jag är egoistisk. Som om jag är satt på den här jorden för att det ska bli fler barn, säger Therése Lindgren. 

När hon börjar utforska ämnet blir det snabbt tydligt för Therése Lindgren att hon saknar förebilder som inte har barn, valt att inte ha barn eller är ofrivilligt barnlösa. För att få perspektiv vänder hon sig till kvinnor som aktivt valt bort barn. Hur ser ett liv utan barn ut?  

– Jag har gjort flera aborter och varit väldigt nöjd med det eftersom jag vetat så länge, in i själen, att barn är inget för mig, säger Kayo Shekoni i programmet.  

Medverkar gör även artisten och djurrättsaktivisten Lili Päivärinta, kartläsaren Tina Thörner, galleristen Marina Schiptjenko och psykologen Liria Ortiz.  Producent: Veronica Lilja. 

När har Therése Lindgren – Slippa bli mamma premiär?

Therése Lindgren – Slippa bli mamma har premiär på SVT Play torsdag 1 september kl. 02:00.

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!