Nöje

Tinder: Så dejtade svenskarna 2021

Tinder har nu sammanfattat dejtingåret 2021. Året har präglats av långa meddelanden, fartfyllda dejter – och flitigt användande av en “pervers” emoji.

Foto: Pexels

Med årets “Year in Swipe” rapporterar Tinder om hur svenskarna dejtade under 2021. Om du själv hängde en hel del på dejtingappen i år så var du långt ifrån ensam – globalt sett var aktiviteten på Tinder 13 % högre än förra året.

Fler och längre meddelanden

Det verkar som att folk inte bara har varit sugna på att dejta, utan även på att skriva till varandra: antalet meddelanden på Tinder var 12 % fler och konversationerna hela 38 % längre jämfört med 2020.

Även om videodejting blivit alltmer vanligt på grund av pandemin så var det många som valde att träffas IRL. Bland de dejtingaktiviteter som föreslogs i användarnas biografier i år fanns både stillsamma aktiviteter som picknicks och mer aktionbaserade saker som skridskoåkning och padel.

“Pervers” emoji

Tinder har även sammanställt en topp 10-lista över de emojis som har varit mest vanligt förekommande i användarnas biografier. Vinnaren är emojin känd som “Sneglingen”: två ögon som sneglar åt sidan.

Enligt Tinder ökande användandet av denna emoji med hela 40 % av medlemmar som uttryckte både optimism och skepticism över året. Men enligt hemsidan emojipedia kan emojin även ha en annan innebörd: den kallas nämligen ibland för “perversa ögon”, särskilt när den används för att visa sitt gillande av en attraktiv bild online.

Här är några andra fakta från dejtingåret som gått:

Topp 10 emojis i biografier:

 1. 👀
 2. 😂
 3. 🤷‍♂️
 4. 😉
 5. 🏴 
 6. 👻
 7. 😅
 8. ✌️
 9. 📷

Topp 10 intressen i biografier:

 1. Musik
 2. Träna
 3. Netflix
 4. Ta en drink
 5. Resa
 6. Sport
 7. Film
 8. Matlagning
 9. Kaffe
 10. Vin

Årets mest omtalade personer:

 1. Benjamin Ingrosso
 2. Greta Thunberg
 3. Zara Larsson
 4. Bianca Ingrosso
 5. Anis Don Demina

Årets mest populära serier:

 1. Squid Game
 2. Snabba Cash
 3. Young Royals
 4. Eagles
 5. Sex Education

Topp 10 ord som summerar 2021:

 1. Vaccination
 2. Äkthet
 3. Videodejt
 4. Konserter
 5. Padel
 6. Fest
 7. Fotbolls-EM
 8. Abba
 9. Resa
 10. Statsminister

Källa: Emojipedia

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!