Nöje

Tinder Video och Facebook Dating är höstens hetaste dejtingnyheter!

Är du singel och sugen på att hitta kvinnan eller mannen i ditt liv (eller för tillfället, för den delen)? Då kommer vi med goda nyheter – de senaste dagarna har nämligen två spännande dejtingnyheter lanserats i Sverige!

Foto: Tinder, Unsplash

Tinder har sedan länge varit en av de mest populära tjänsterna globalt för att hitta en partner. Under 2020, med uppmaningen att begränsa sina fysiska kontakter och andra restriktioner, har det dock dröjt längre för många innan de velat eller haft möjlighet att ses på riktigt. Den som har velat se sin matchning i rörlig form innan man faktiskt möts ansikte mot ansikte har behövt utbyta annan information, som exempelvis telefonnummer eller användarnamn på sociala medier, för att se varandra på video. Det vill Tinder nu råda bot på med nyheten Tinder Video, som lanserades den 27:e oktober.

Du behöver dock inte vara orolig för att få oönskat rörligt material i din mobil – funktionen att videochatta fungerar endast när ni har matchat och även båda två klickat i att ni är intresserade av ett videosamtal med personen i fråga.

Facebook vidgar vyerna

Det är dock inte längre ett måste att ladda ner andra detjingappar för att komma igång med ditt dejtande – nyligen lanserades nämligen Facebook Dating i Sverige. Redan i september förra året släpptes tjänsten, men det har dröjt ända till nu att lansera den i 32 europeiska länder, däribland Sverige.

Enligt M3 har stort fokus lagts på integritetsåtgärder och annat som ska få användare att känna sig trygga med att använda sig av Facebook Dating – till exempel måste du aktivera funktionen själv, och då får du en dejtingfokuserad “profil i profilen” som bara syns för andra som använder tjänsten, alltså inte dina vanliga Facebook-kontakter.

Visa ditt intresse anonymt

Det finns dock en “secret crush”-funktion som innebär att du kan markera ditt intresse för upp till 9 av dina befintliga kontakter. Om personen aktiverar Facebook Dating kommer hen då att få en notis om att någon är intresserad, men får bara veta att det är du om hen också markerar dig som sin secret crush.

Tips till dig som vill videochatta

Det finns dessutom en möjlighet att videochatta även i Facebook Dating, och liksom på Tinder måste båda då aktivt visa att de är intresserade av det. Om du är inne på att videochatta med din crush så delar Tinder med sig av några tips:

1. Börja långsamt
Först när ni båda är bekväma i ert chattande är det dags att slå på Video Chat.

2. Var flexibel
När ni väl har kommit överens om att börja videochatta, se till att ni väljer ett tillfälle när ni båda känner er redo och bekväma.

3. Välj en rolig bakgrund eller accessoar
En rolig hatt eller ett smycke kan vara en bra icebreaker. Eller varför inte en bakgrund som ger din matchning en bild av hur du är som person?

4. Var förstående
Att gå från chattande till video kan kännas läskigt för en del människor. Var förstående inför din matchning om hen vill fortsätta med chattandet i stället.

5. Föreslå en aktivitet
Precis som på en riktig date kan det vara bra med en aktivitet medan man lär känna varandra. Varför inte laga mat medan ni pratar, eller spela ett sällskapsspel?

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!