Nöje

Tindersvindlaren: Cecilie Fjellhøy, Ayleen Charlotte och Pernilla Sjöholm startar en GoFundMe-sida

De tre kvinnorna i dokumentären “Tindersvindlaren” på Netflix har startat en sida på crowdfunding-plattformen GoFundMe, där det går att donera pengar direkt till dem.

Foto: Instagram @pernillaelisabeths/@ayleencharlott

“Tindersvindlaren” är en ny dokumentär på Netflix som berättar den sanna historien om Shimon Hayut – även känd som Simon Leviev – och hur han lurade kvinnor som han träffade på dejtingappen Tinder på miljonbelopp.

I dokumentären följer vi tre kvinnor och deras kamp för att ställa Hayut inför rätta. Enligt dokumentären lyckades Hauyt med hjälp av ett utstuderat bedrägeri tillförskaffa sig sammanlagt 10 miljoner amerikanska dollar från kvinnor runtom i världen.

Efter att serien kom ut på Netflix har kvinnorna i dokumentären, svenska Pernilla Sjöholm, Cecilie Fjellhøy och Ayleen Charlotte, nu startat en GoFundMe-sida där folk kan donera pengar till dem.

Lurades på miljoner

“Du är förmodligen här för att du har hört vår berättelse, och vi uppskattar att du har tagit dig tid att söka upp den här sidan”, har Fjellhøy, Sjöholm och Charlotte skrivit på sidan.

“De senaste dagarna har varit omtumlande, och vi tre (Ayleen, Pernilla och Cecilie) har chockats totalt av den störtvåg av medlidande och stöd som vi fått från alla. Den renodlade kärleken är mer än vi någonsin förväntande oss, och vi uppskattar er alla så mycket.”

Den brittiska tidningen Independent skriver att Hayut lurade Fjellhøy på motsvarande drygt 2,2 miljoner svenska kronor, och Charlotte på ca 300 000 kronor, medan Pernilla Sjöholm i en intervju med Tv4 har berättat att Hayut lurade henne på över en halv miljoner kronor.

Du hittar deras GoFundMe-sida här.

Foto: Instagram

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!