Nöje

Tindersvindlaren Simon Leviev döms till 15 månaders fängelse

Simon Leviev, även känd som Tinder-svindlaren, döms till fängelse i Israel efter att ha lurat kvinnor över hela Skandinavien. På måndagen föll domen mot bedragaren som greps på en flygplats i Grekland i somras.

Foto: Instagram

Genom att omge sig med livvakter och resa runt i privatjet har Simon Leviev lurat sina offer. Han har låtsats vara affärsman inom diamantbranschen och ska enligt uppgifter ha blåst kvinnor i hela Skandinavien på miljonbelopp.

Lurade svenska Pernilla på en kvarts miljon

VG har skrivit om svenska Pernilla, 32, som blivit lurad efter att ha tillbringat månader ihop med bedragaren. “Jag hade inte ens en dålig magkänsla, han var ju min vän och jag hade ingen tanke på att det var några konstigheter. Han hade ju privat chaufför, privatplan, kunde boka rum för 45 000 kronor natten. Det fanns inga problem med pengar så det var inte konstigt att tro att han skulle föra över pengarna direkt till mig sen”, har hon sagt till Expressen.

Pernilla lånade ut 250 000 kronor, pengar hon aldrig fick tillbaka. Nu döms Leviev till 15 månaders fängelse men kan enligt Times of Israel släppas redan efter två månader. Under rättegången bad Tinder-svindlaren om ursäkt för allt han gjort och lovade att “återbetala sin skuld till samhället.”

Foto: Instagram

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!