Nöje

Tindersvindlarens chaufför avslöjar – blev också förd bakom ljuset

Under namnet Simon Leviev lyckades bedragaren, även kallad Tindersvindlaren, lura till sig flera miljoner kronor av olika kvinnor. Svenska Pernilla Sjöholm är en av dem som blivit drabbad.

Foto: Instagram

Under namnet Simon Leviev lurade bedragaren Shimon Hayut flera kvinnor på miljontals kronor via dejtingappen Tinder. På sociala medier byggde han upp en bild av sig själv som mångmiljonär med extravagant livsstil. På bilderna visade han upp lyxiga resor, dyra kläder och bilar.

Kände inte till hans sanna identitet

Med lyxiga hotell, dyra restaurangbesök och resor i privatjet lurade han flera kvinnor på stora summor pengar. Nu har hans chaufför uttalat sig om händelserna och att han var en del av ett helt team bakom Shimon Hayut. Chauffören menar dock att han inte kände till Simon Levievs sanna identitet. Däremot menar han att han också blev förd bakom ljuset och aldrig fick den lön han blivit lovad för sitt arbete. “Jag lägger en del av skulden på mig. Jag fick honom att framstå som ‘the man’. Jag fick honom att se ut och känna sig som ‘bossen’. Hade jag vetat vem han var och vad han höll på med, hade jag aldrig varit en del av det”, säger chauffören i podcasten The Making of a Swindler, enligt tidningen The Sun.

Lånade ut en halv miljon kronor

Efter några månader tillsammans med Simon Leviev lånade svenska Pernilla ut över en halv miljon kronor, pengar hon sedan aldrig fick se röken av. Enligt henne fanns det inga tecken på att hon inte skulle kunna lita på honom. Hon var övertygad om att hon skulle få tillbaka pengarna. Chauffören har själv sagt att han blev påverkad av bedragarens karismatiska drag, och efter att ha sett hans instagramflöde var han bara övertygad om att det var ännu en rik kille som levde på sin pappas pengar.

Nu startar de utsatta kvinnorna en insamling, och de har hittills lyckats samla in drygt en miljon kronor. Pernilla Sjöholm har berättat för expressen att hon fortfarande betalar av sina skulder.

Källa: The Sun

Foto: Instagram

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!