Nöje

Tittarna rasar mot Uppdrag gransknings metoo-avsnitt

I onsdags sände Uppdrag granskning ett avsnitt om metoo och Fredrik Virtanen, ett avsnitt som redan innan det sänts fått 100 anmälningar till granskningsnämnden. Nu har programmet fått nästan 600 anmälningar.

fredrik-virtanen-cissi-wallinFoto: IBL/SVT

Redan innan avsnittet om metoorörelsen och Fredrik Virtanen hade sänts kritiserades programmet för att vara hårt vinklat och kritiska mot de som anmält kända profiler för våldtäkt och sexuella trakasserier. Programmet sändes i går på Svt och kritiken får tittarna har inte lagt sig. Hittills har granskningsnämnden fått in 592 anmälningar mot programmet, det skriver DN.

– De flesta verkar anse att programmet håller Aftonbladetprofilen om ryggen, som att han är ett offer, säger Carina Jakobsson, registrator på Myndigheten för press, radio och tv som ansvarar för ärenden till Granskningsnämnden.

På sociala medier har flera gått ut och kritiserat programmet, #granskning var en av den mest trendande hashtagsen under onsdagen. Både på Twitter och Instagram har tittare varit kritiska över hur programmet vinklades. En av dem som var kritisk till programmet var tv-profilen Kitty Jutbring.

Under onsdagen gick Uppdrag gransknings ansvarige utgivare, Ulf Johansson, ut med en artikel där han förklarar varför de valde att granska Fredrik Virtanens fall.

–  I motsats till flera andra metoo-fall har rättsapparaten faktiskt prövat Fredrik Virtanens skuld och kommit fram till att brott ej kan styrkas. Men trots att fallet utretts och lett till friande beslut har medierna okritiskt förmedlat de allvarliga anklagelserna mot honom, skriver han i en artikel på Svt.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!