Nöje

Tjoget i Stockholm utsedd till en av världens bästa barer – för sjätte året i rad

Baren Tjoget i Stockholm hamnar år efter år på den prestigefyllda listan “World’s 50 best bars”. Vad är hemligheten bakom denna svenska bar som ständigt utses till en av världens bästa?

Foto: Instagram @tjoget

“World’s 50 best bars” kan liknas vid barvärldens motsvarighet till Michelinstjärnor. Det är en lista som det är en stor ära att inkluderas i – en ära som baren Tjoget i Stockholm nu åtnjuter för sjätte året i rad, denna gång på fyrtionde plats.

En mötesplats för alla

Många av de andra barerna på listan “World’s 50 best bars” är exklusiva, utpräglade cocktailbarer finansiellt backade med stora kapital. Tjoget, vars interiör har beskrivits som rustikt industriell, har en något annorlunda framtoning:

“Vi har alltid varit och vill alltid vara en mötesplats för alla, oavsett ålder, bakgrund och kön. Här ska man kunna uppleva mer än enbart en drink före eller efter något annat. Här kan alla mötas för att umgås, äta, dricka och festa på ett mer avslappnat sätt än hos många av våra internationella kollegor”, säger Joel Söderbäck som tillsammans med Andreas Bergman grundade baren för nästan ett decennium sedan.

Prisbelönt cocktail

Så vad är då hemligheten bakom Tjogets framgångar? Enligt krögarna själva är det kontinuiteten och viljan att förnyas med tiden i alla led som gör att de håller världsklass år efter år. Baren öppnades för nio år sedan och drivs av samma krögare nu som då. Och får de bestämma själva så kommer mötena, upplevelserna och nyskapandet att fortsätta på Tjoget så länge de lever.

Om du har vägarna förbi Stockholm är det alltså till Hornstull du ska bege dig för en barupplevelse i världsklass. Ett hett tips är att prova deras prisbelönta signaturdrink “Beets by Tjoget” – en cocktail bestående av bland annat rödbeta, vodka och ingefära.

Källa: The World’s 50 Best Bars

Foto: Instagram @tjoget

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!