Nöje

Tommy Körberg om svåra sjukdomstiden – låg fyra dygn i respirator

Tommy Körberg svävade mellan liv och död när han för två år sedan drabbades av en bakterie som satte sig på hjärtat. När han nyligen gästade Carina Bergfeldts talkshow öppnade han upp om den tuffa tiden.

Foto: SVT

För drygt två år sedan blev den folkkära artisten Tommy Körberg allvarligt sjuk. När en bakterie tog sig till hjärtat hamnade han i respirator under fyra dygn. Han blev inlagd under pandemin och kunde därför inte heller ta emot besök från sin då tolvåriga dotter. “Men jag försöker att inte tänka så mycket på det”, säger Tommy i programmet. “Det var ju jävligt jobbigt men det var väldigt bra att de fick tag på mig i tid.”

Höll på att förlora rösten

Efter fyra dagar i respirator hade han förlorat mycket muskler och när han väl fick komma ut blev han tvungen att träna upp kroppen. Men det var inte bara kroppen som tog stryk, även rösten hotades. Genom att öva i trappor och efter att ha fått rådet att “sjunga bort” problemet började han återhämta sig, och rösten kom tillbaka.

Dagarna i respirator gjorde honom mest arg berättar han i intervjun. “Jag var ganska arg, jag blev förbannad. Jag är så envis av mig, så jag ville ju inte ligga här och koppla bort mig från livet.”

Stad i ljus - Tommy Körberg

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!