Nöje

Tone Sekelius om att komma ut som transperson: “Är gladare nu”

I det senaste avsnittet av Renées brygga öppnar Tone Sekelius upp om hur det var att komma ut som transperson – och hur det har påverkat hennes liv. “Jag känner mig tryggare i mig själv. Jag är bara gladare”, säger hon i programmet enligt Nöjesguiden.

Foto: TV4

För knappt två år sedan kom artisten, programledaren och influencern Tone Sekelius ut som transperson, något som hon berättade om både på sin YouTube-kanal och i dokumentären Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone på Discovery+.

“Dagen är äntligen här. Jag är så lycklig. Jag känner mig fri”, skrev Sekelius på YouTube i samband med att hon kom ut i februari 2021.

“Känner mig tryggare i mig själv”

När Sekelius gästar Renées brygga berättar hon om hur det var att komma ut som transperson för sin familj. Enligt Tone blev hennes pappa inledningsvis lite överväldigad av beskedet:

“Med pappa var det lite jobbigare i början, för det var liksom lite för mycket att ta in helt enkelt”, säger hon, enligt Nöjesguiden. “Men sen hade vi ett samtal och jag sa ‘vet du vad, du kan inte hålla på och vara obekväm omkring mig. Du måste fatta att jag är exakt samma person. Det enda som ändrats är att jag bytt namn och pronomen. That’s it.’ Och sedan dess är allting liksom great.”

Att komma ut har inte bara påverkat Sekelius privatliv, utan även haft en positiv effekt på hennes professionella liv:

“Jag känner mig tryggare i mig själv. Jag är bara gladare och det blir som en snöbollseffekt. Blir jag gladare blir jag mer motiverad, blir jag mer motiverad skriver jag musik eller jobbar mer på youtube eller vad det än kan vara”, säger hon.

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!