Nöje

Tone Sekelius om Paradise: “Har tagit till oss kritiken – och släppt på tyglarna”

Vad kan tittarna förvänta sig av den kommande säsongen av Paradise? Och vad händer med programmet nu när Paradise Hotel återinförs? Det och mycket annat svarar programledaren Tone Sekelius på i Metro Modes stora intervju!

I början av april är det premiär för den andra säsongen av Paradise, som från början presenterades som en uppdaterad version av Paradise Hotel. Även denna gång är Tone Sekelius, 26, programledare – och hon är mer än redo för programmets comeback i tv-rutan:

“Det var så längesedan jag såg det här, jag är så taggad på att det ska komma ut!”, säger hon till Metro Mode. “Jag förstår kritiken som säsong ett fick och därför är jag glad att säga att säsong två har tagit till sig av allt det. Det är drama, det är intriger, det är kärleksrelationer som skapas – allt det som man kanske saknade med säsong ett kommer nu i säsong två.”

“Har vågat släppa på tyglarna”

För några år sedan pausades Paradise Hotel mitt i en säsong efter anklagelser om sexuella övergrepp. Efter att hård kritik riktats mot programmet skapades det nya formatet Paradise, som bland annat innebär att deltagarna inte behöver bilda par med det motsatta könet och att sovrummen har två enkelsängar i stället för en dubbelsäng.

Sekelius berättar att man i säsong två har behållit Paradises grundkoncept men att man också har “vågat släppa lite mer på tyglarna” – och att tittarna därför kan förvänta sig en något annorlunda säsong:

“Jag vill gärna uppmana folk att gå in med ett öppet sinne. Att se den först, och sen komma med kommentarer.”

Hur tror du att framtiden ser ut för Paradise? Blir det fler säsonger?

“Just nu vet jag faktiskt inte alls. Nu är det fokus på att få ut säsong två och visa folk att man har tagit till sig kritiken från säsong ett. Det man kanske förväntade sig av säsong ett finns verkligen i säsong två.”

Om du inte var programledare för Paradise, vilket program skulle du välja då?

“Jag vet inte exakt men jag älskar program som har med relationer att göra, som har intriger och drama i sig. Det är då det blir väldigt kul som programledare, för när jag står där på parceremonier och allt sånt där ställer jag frågor som jag genuint vill veta, så det är väldigt lite av det som är inövat. Jag är väldigt investerad i det som händer på plats.”

Du har nyligen släppt singeln “Time Will Heal Me”. Kan du berätta lite om den?

“För mig är musik väldigt läkande. ‘Time Will Heal Me’ kom egentligen till förra året, som ett svar på en ganska jobbig period. Den handlar just om att man innerst inne vet att tiden kommer läka alla sår men man blir frustrerad över att man måste gå runt och vänta, så det är en låt om den känslan – frustrationen över att behöva vänta men lugnet av att veta att tiden läker alla sår.”

Vad har du för musikaliska förebilder?

“Det är jätteblandat. Jag tar verkligen mycket inspiration från olika personer både när det kommer till scenframträdande till låtskriveri. Istället för att se några få som förebilder så konsumerar jag mycket musik överlag för att koka ner det till min lilla egna soppa.

Vad väntar härnäst i din musikkarriär?

“Nästa låtsläpp är nu i april och det är egentligen raka motsatsen till ‘Time Will Heal Me’, det är en lite sexigare låt och mer inriktad på sommar och att må bra och allt det där.”

Hur ser du på dina sminkvideor? Har de tagit lite av en backseat?

“Just nu är jag i en period där jag kanske går vidare från YouTube till nästa grej, som jag ser är mer musik och tv på heltid. Istället för att vara sidoprojekt så blir de nu huvudprojekt. Det är en väldigt rolig och spännande period, för när man tar på sig något nytt så vet man ju inte vad som kommer ske. Jag ser mycket fram emot vad 2024 har att erbjuda!”

Säsong två av Paradise har premiär på Pluto TV den 9 april.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!