Nöje

Topshop-palatset på Oxford Street blir ny Ikea-butik

Efter att klädföretaget Topshop gått i konkurs har lokalen på Oxford Street stått igenbommad. Nu tar istället Ikea över stafettpinnen.

Foto: Pexels/Instagram @noosh101

I slutet av förra året gick Topshop i konkurs och butikerna stängdes både i Storbritannien och utomlands. Topshop blev istället en del av Asos men shoppingpalatset på Oxford Street i London, värt 378 miljoner pund, bommades igen.

Satsning på planeringsstudios

Den senaste tiden har Ikea satsat på att öka sin närvaro mer centralt i olika städer och erbjuder något mindre butiker med hemleverans. Den första planeringsstudion öppnade i september i Norrköping. Ikea har också den senaste tiden satsat på flera oväntade samarbeten som erbjudit lite annorlunda och spännande produkter.

De nya butiken på Oxford Street kommer enligt Peter Jelkeby, country retail manager och chef för hållbarhet på Ikea UK och Irland, att erbjuda runt 5000 produkter där nästan hälften kommer vara möjliga för kunderna att ta med sig hem direkt. De svenska köttbullarna kommer dessutom, såklart, att serveras i restaurangen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!