Nöje

Tråkiga nyheter! Det här är varför Stockholm Fashion Week 2019 är inställt

I fredags nåddes vi av den tråkiga nyheten om att Stockholm Fashion Week 2019 är inställt. Modebranschen svarar med att de inte är helt förvånade.

Foto:

Det var branschorganisationen för modeindustrin i Sverige “Swedish Fashion Council”, som i fredags gick ut med de tråkiga nyheterna i ett pressmeddelande. Stockholm Fashion Week var planerad att äga rum den 27-29 augusti 2019, men nu är planerna ändrade. Många menar att de inte är helt förvånade då de senaste säsongerna inte haft fullbokade shower. Både bokade designers, besökarantal, inköpare och internationell press har de senaste åren minskat, vilket nu gör att den ställs in helt.

De förklaringar som finns till det minskade intresset har bland annat att göra med att modekalendern ständigt är i förändring och att modeveckan blir en stor kostnad. Det ökade intresset för att istället investera i digital teknik påverkar också. Det skrivs även att influensers, som allt mer tar över och förändrar marknadsplatsen, påverkar modehusen.

Swedish Fashion Council kommer senare i höst presentera sin nya strategi för organisationen. Vi på Metro Mode tycker självklart att det är en tråkig nyhet, men ser fram emot att få veta mer detaljer kring framtiden.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!