Nöje

Tre läskande drinkar till julfesten och nyårsminglet

Julen närmar sig med stormsteg och med den säsongens alla fester. För dig som är på jakt efter läskande drinkrecept till minglet har Schweppers tagit fram tre vinnande drinkar.

Dryckesprofilen Örjan Westerlund, tidigare vinnare av titeln Sveriges Bästa Gin & Tonic och författare till hela 52 böcker om gin, whisky, öl och snaps har tagit fram tre drinkar med Schweppes Selection Mixers.

Håller sig läskande länge

Här finns något för de flesta, oavsett om du föredrar gin, rom, eller är ute efter ett alkoholfritt alternativ. Gemensamt för recepten är att de innehåller Schweppes Selection Mixers som har en hög kolsyrehalt – något som får drinken att hålla sig läskande längre.

Vad är det då för drinkar som Örjan Westerlund har tagit fram? Simply Red är en exotisk, fruktig drink utan alkohol, drinken Pink Floyd innehåller söt jordgubbsgin som balanseras upp av frisk grapefruktjuice, och Let’s be Earnest kombinerar mango och rom i en dryck som för tankarna till Västindien. Samtliga är garanterade succéer på festen!

Här nedan hittar du recepten för de olika drinkarna:

Fler drinkrecept hittar du här!

Simply Red (Alkoholfri drink)

Simply Red (Alkoholfri drink)

En drink där hibiskus och smoothie finner varandra i exotisk fruktighet, och där en skvätt IPA på toppen stramar upp på ett oväntat sätt. Drinken klarar såväl en salt aptitretare före maten, som en sötare godbit då det börjar ticka mot tolvslaget.

Du behöver: 

1 dl Schweppes Selection Tonic & Hibiscus (tidigare Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus),

1,5 cl Smoothie passion/mango,

2 cl A Shipful of IPA (alkoholfri öl),

apelsinzest.

Gör så här: 

Lägg krossad is i glaset. Häll i smoothie, fortsätt med tonic och toppa med öl. Pressa på lite olja från apelsinzesten och garnera därefter med den.

Tips på tilltugg!

Drinken gör sig bra med en chokladtryffel med apelsin- eller passionssmak, eller med ett grovt bröd, blåmögelosten St Agur, valnötter med honung och tunnstrimlad apelsinzest.

 

Nästa bild
Pink Floyd (Gindrink)

Pink Floyd (Gindrink)

Här får den populära jordgubbsginen bidra till firandet. Det skulle kunna bli en söt historia, men klarar sig tack vare lite frisk grapefruktjuice och läcker rosépeppar som knyter an till tonicens härligt kryddiga beska.

Du behöver: 

1 dl Schweppes Selection Tonic & Pink Pepper (tidigare Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper)

5 cl Pink Gin/Citadelle (eller valfri gin blandad med  1 cl koncentrerad jordgubbssaft)

2 cl grapefruktjuice

8 rosépepparkorn

5 frysta lingon

Gör så här: 

Fyll ett glas till hälften med is. Lägg i lingon, rosépeppar och häll i grapefruktjuice och gin över. Låt dra några minuter. Fyll upp med Schweppes Selection Tonic & Pink Pepper.

Tips på tilltugg!

Drinken passar fint med smördegssnittar fyllda med ädelost som toppas med rabarbermarmelad, eller till ädelosten som mjuknat i ungen och som garnerats med bitter apelsinmarmelad.

Nästa bild
Let’s be Ernest (Romdrink)

Let’s be Ernest (Romdrink)

En flirt med Västindien där rom får kampera med mango – en frukt som gifter sig fint med rommens toner av mogen frukt och arrak. Lime skärper upp blandningen så att drinken får en frisk udd. Placera en tunn limeklyfta på toppen av isberget, så har vi en fulländad välkomstdrink för gästerna vid (nyårs)middagen!

Du behöver: 

0,5 dl Schweppes Selection Tonic & Twist of Lime (tidigare Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime)

5 cl mörk rom.

3 cl mangojuice

0,5 cl limesaft, limeklyfta.

Gör så här: 

Skaka is, rom, limesaft och mangojuice. Häll upp i ett glas med krossad is. Toppa med 0,5 dl Schweppes Selection Tonic & Twist of Lime, garnera med en skiva lime.

Tips på tilltugg!

Drinken passar fint med jalapeñochips och en dipp bestående av gräddfil, en nypa salt, rivet limeskal och en skvätt limesaft.

 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!