Nöje

Tre lyxiga och enkla drinkrecept inför helgen

Att komma på en god drink att bjuda gästerna på är inte helt lätt – ofta blir det en klassisk GT, en Dry Martini eller ett glas bubbel. För att inspirera till mer kreativa cocktails har William Grant & Sons tillsammans med Bar Brahe i Stockholm skapat nya D.E.W. Drinks: Tre enkla och välsmakande drinkar med endast tre ingredienser.

Foto: Tullamore D.E.W

En middag kan höjas till nya nivåer av en frisk välkomstdrink eller en lyxig cocktail. Men det är lätt att halka in i gamla hjulspår och göra samma drink som man alltid brukar göra. Det kanske är läge att blanda en ny spännande cocktail – men som inte är allt för tidskrävande eller komplicerad.

Tullamore D.E.W. lanserade D.E.W. drinks 2019 för att påvisa enkelheten med att blanda goda drinkar hemma och uppmana till att testa nya vägar och metoder. Nu är D.E.W. Drinks tillbaka i ny kostym – denna gång under Bar Brahes flagg. Grunden är densamma, tre drinkar på endast tre ingredienser. Men i år har drinkarna fått en ny exotiskt touch med inspiration av banan, karibisk rom och päronsirap.

Spana in drinkarna nedan!

Mole Model

Mole Model

Du behöver:

45 ml Tullamore D.E.W. 12 YO

7,5 ml banansirap*

2 droppar Mole Bitter

Gör så här:

Rör, sila upp på is i rocksglas. Garnera med en torkad bananskiva.

* Banansirap

1 del banan (hela frukten med skal), 1 del socker. Hacka i mindre bitar och lägg i en lufttät behållare med sockret. Låt stå i 24 timmar, rör runt så allt socker har löst sig av fruktjuicen, sila av frukt och skal med silduk. Redo för drink!

Nästa bild
Jam Session

Jam Session

Du behöver:

45 ml Tullamore D.E.W. XO
30 ml laktofermenterat björnbärssocker**

22,5 ml limejuice

Gör så här:

Skaka med is. Dubbelsila upp i cupetteglas.

** Laktofermenterat björnbärssocker

1 del björnbär på 3⁄4-delar socker. Dags för lite fermentering! I en ren behållare lägger vi i hoprörda bären med marginal (ca 2⁄3) med fermentationslock. Äger du inte ett sådant kan du fylla en plastpåse med vatten och sätta i burken med bären. Det viktiga är att luft ska kunna komma ut men inte i! Låt stå i tre dagar. Sila av med silduk och buteljera.

Nästa bild
My Pear Lady

My Pear Lady

Du behöver:

45 ml Tullamore D.E.W.
20 ml lagerblad – och päronsirap***

100 ml vatten

Gör så här:

Addera alla ingredienser i en ISI Twist & Sparkle (eller annan kolsyrningsmetod, ej soda stream). Se till att vätskan är ordentligt kall innan du kolsyrar och låt vila mellan första och andra kolsyrning. Låt även drinken vila innan du serverar. Har du inte tillgång till kolsyrning av hela drinken, byt ut vattnet mot sodavatten. Servera i highballglas på is med en päronskiva.

*** Lagerblad – och päronsirap

75 g päron, 50 g socker, 2 lagerblad. Skala och dela päronen, rör ihop med socker och tillsätt lagerblad. Låt stå över natten, rör ut sockret och sila genom silduk. Väg upp färdig vätska och syra upp det med 1,5% äppelsyra (har du inte tillgång till äppelsyra kan du använda citronsyra som finns i vanliga livsmedelsbutiker). Ta en liten del av sirapen och vispa i pulvret, addera sen i hela satsen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!