Nöje

Trött på vardagen? Nu kan du och dina vänner flytta till Bahamas i två månader

Är du redo för ett nytt spännande äventyr i vår? Airbnb och Bahamas National Trust söker nu fem frivilliga personer som under två månaders tid kommer bo och jobba på tre av Bahamas paradisöar för att återställa korallrev, odlingar och ekosystem. 

I augusti 2019 drog orkanen Dorian över Bahamas där både liv, hem och natur gick förlorat. Nu har Airbnb och Bahamas National Trust gått ihop och lanserat projektet ”Sabbatsperioden på Bahamas” för att hjälpa till att återställa skador. Bahamas National Trust jobbar främst med att skydda landets nationalparker och naturen – nu söker de frivilliga personer som vill hjälpa till.

Är du redo för ett nytt äventyr kanske det här skulle passa dig! De söker fem personer som tillsammans med lokalbefolkningen kommer jobba för att återställa och bevara naturresurser och långsiktigt skapa ekonomisk vinning. Projektet äger rum från april till maj där deltagarna kommer hålla till på tre olika öar: Andros, Exuma och Eleuthera. De kommer inte få någon lön, men resor och boende ingår.

Intill Andros ligger världens tredje största korallrev där deltagarna kommer dyka under vattnet och tillsammans med det övriga teamet jobba för att återställa korallrev – samt besöka “blåa hål” som finns runt om i världen. Under vistelsen på Exuma kommer deltagarna försiktigt att begränsa den röda lejonfiskens population samt ägna sig åt båtbyggnad och segling. På ön Eleuthera med rosa sandstränder kommer de bland annat plantera en teodling, öva på traditionell ananasodling och skörda havssalt.

Vill du ansöka om en plats till välgörenhetsprojektet? Ansök på Airbnbs hemsida här! Sista dagen att ansöka är den 18 februari och den 25 mars meddelas vilka som får vara med i projektet.

Källa: Airbnb

Foto: Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!