Nöje

Får du inget gjort? Därför är du mindre effektiv i januari!

Känner du dig tröttare än vanligt nu under vintersäsongen? Då är du troligen inte ensam. Det finns dessutom en legitim ursäkt till varför latheten infunnit sig!

Foto: Unsplash 

Känner du att du dras längre och längre ifrån disken och tvättkorgen, snarare än att du känner dig frestad till att ta dig an sysslorna? Om du känner dig mindre produktiv än vanligt för tillfället är det faktiskt helt okej – det finns nämligen vetenskapliga bevis på varför du känner som du gör. De kortare dagarna och det minskade solljuset som kommer med vintern påverkar både ditt humör och din produktivitet, rapporterar ABC News.

Det beror på att solljuset påverkar kroppens inre rytm som kan förändra serotoninnivåerna i hjärnan, vilket kan resultera i symtom som låga energinivåer och ett minskat intresse för aktiviteter som du annars brukar tycka om. Att du känner dig seg och bara vill sova kan även det vara symtom på förändrade serotoninnivåer och det kan till och med leda till depression.

Enligt en undersökning från Redbooth är januari den månad då vi är minst produktiva. Kanske är det inte så konstigt med tanke på den lilla mängd solljus som vi får ta del av under vintersäsongen?

Källa: Bustle, ABC News

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!