Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Tutti Frutti har fått ett nytt (betydligt bättre) recept – är numera veganskt!

Ett av Sveriges mest klassiska fruktgelégodis har fått ett nytt modernare recept som säkerligen får många veganer att jubla. Tutti Frutti Original relanseras nu utan gelatin och med helt naturliga smak- och färgämnen. 

Foto & Källa: Fazer Sverige

I det nya receptet på Fazers storsäljare Tutti Frutti Original används vetestärkelse istället för gelatin, smakerna kommer från äpple, päron, hallon och citron och färgämnena utvinns ur morot, sötpotatis, safflor (färgtistel), spirulina och äpple.

I dag finns totalt nio smaker i Tutti Frutti-familjen och enligt tillverkarna kommer samtliga påsar att vara gelatinfria och endast innehålla naturliga smak- och färgämnen under de kommande två åren (2018-2019). De gelatinfria Original-godisarna finns redan nu i butik både i påsar och på lösvikt.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!