Nöje

Två enkla och superlyxiga förrätter – färdiga på 5 minuter

En bra förrätt sätter ribban på middagsbjudningen och kittlar smaklökarna. Men varför krångla till det i onödan? Här har du två favoriter som passar perfekt som förrätt – och står klara på matbordet på fem minuter!

Foto: Cassandra/Metro Mode

Är det något vi älskar nästan lika mycket som dessert, så är det förrätt. En trerätters middag osar lyx, men behöver inte alls kosta skjortan, eller ta en massa onödig tid.

Vi på Metro Mode gillar snabbt, enkelt, vällagat och gott. Här bjuder vi på två recept på förrätter som kvalar in under just det. Testa redan i helgen.

Tips! Vill du ha recept på en enkel och lyxig dessert – gjord på bara tre ingredienser? Ta en titt på denna bärsorbet med champagne.

Spröda parmesanflarn med löjrom

Spröda parmesanflarn med löjrom

Du behöver:

300 g parmesan

Tillbehör:

1 dl crème fraiche

1 rödlök

Löjrom

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Riv parmesanosten grovt.

3. Placera ut ost i små högar på en bakplåtsklädd form.

4. Platta till ”högarna” något och grädda i ugnen i ca fem minuter – tills de fått fin färg och spröd yta.

5. Låt flarnen svalna helt på plåten.

6. Servera med en klick crème fraiche, finhackad lök och löjrom.

Nästa bild
Syrlig sashimi med wasabikräm

Syrlig sashimi med wasabikräm

Du behöver:

400 gram salmalax

½ dl sesamfrön

Syrlig sojadressing:

1,5 dl japansk soja

2 msk flytande honung

½ pressad lime

1 pressad vitlök

1 krm chiliflakes

Wasabikräm:

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 msk wasabipasta

Gör så här:

1. Blanda samman samtliga ingredienser till sojadressingen i en bunke.

2. Blanda sedan ihop alla ingredienser till wasabikrämen i en annan bunke. Ställ dem båda kallt.

3. Skiva samlalaxen i lagom stora skivor och placera lagom mängd – per portion på tallrik.

4. Ringla över sojadressing och strö över sesamfrön.

5. Klicka ut wasabikräm på laxen och servera direkt.

Tips! Servera med inlagd ingefära.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!