Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Här kommer ett ljuvligt recept från Foodjunkie på ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad! 

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Gör så här:

Skala den vita sparrisen med potatisskalare, koka i saltat vatten med citron i (ca 5 minuter). De skall inte bli för mjuka! Servera sparrisen med hollandaisesås (Recept nedan)

Laxfilé – Gör en dressing på hackad färsk jalapeno och vitlök, pressad citron, flingsalt och citronpeppar och häll över laxen. Ställ in i ugnen ca 10-12 minuter på 200 grader.

Ugnsrosta potatisen hel i ugnen med olivolja och flingsalt på. (Tips! Marylin potatis från Ica som är lite sötare i smaken).

Servera med en enkel och fräsch sallad på ekologisk salladsmix och avokado och gör en dressing gjord på – lime, färsk koriander, färsk blad persilja, flytande honung, salt och peppar.

 

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Hollandaisesås

Hollandaisesås

Saras bästa tips för att tillaga hollandaisesås är STAVMIXER. så himla bra.

 

Du behöver:
150 g smör
3 äggulor
2 msk vatten
3 tsk pressad citron
1 krm salt

Smält smöret.

Lägg äggulorna i en bunke, tillsätt citronen, vattnet + salt och blanda. kör igång stavmixern i äggröran och sirla långsamt i det smälta smöret (som nu inte är kokhett längre) tills såsen blir tjock. och det blir den supersnabbt och med minimal visp-ansträngning.

Foto: Sara/Metro Mode

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!