Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ugnsrostad rotselleri, vitkål och jordsärtskocka med rödbetshummus

Här kommer Foodjunkies enklaste och bästa hälsoknep – ät färgrik mat! Ni måste testa detta ljuvliga recept med ugnsrostade grönsaker! Servera med en god sås, såsom rödbetshummus eller tzatsiki. (Se recept nedan).

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Ugnsrostad rotselleri, vitkål, morötter och jordsärtskocka

Ugnsrostad rotselleri, vitkål, morötter och jordsärtskocka

Morötter i olika färger, rotselleri, vitkål och jordärtskockor i ugnen!

(Behåll nästan allt skal på jordärtskockorna för att spara så mycket näring som möjligt)

Men skala dock bort lite av det där svarta och skölj ordentligt. Det blir som nyttiga potatisar med en god smak!

Foto: foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
Ugnsrostad rotselleri, vitkål, morötter och jordsärtskocka

Ugnsrostad rotselleri, vitkål, morötter och jordsärtskocka

Vitkål – dela i bitar och riv över apelsinskal och pressa över juicen av en apelsin.

På de övriga ringla bara över olivolja, salt och peppar plus lite färsk timjan.

Foto: foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
Rödbetshummus

Rödbetshummus

Servera med en sås, som ex rödbetshumus eller tzatsiki.

Gör så här:

Ta en skål och lägg kikärtor, olivolja, salt, vitlöksklyfta, en skalad rödbeta och chili (valfritt). Mixa tills önskad konsistens och vill ni ha lösare ha i lite vatten.

(Perfekt att göra det här när alla rotfrukter är i ugnen.)

Foto: foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
Tzatsiki

Tzatsiki

Gör så här:

Skölj en gurka, dela den på hälften och gröp ur det i mitten. Riv den och krama ur all saft som är i gurkan, med en ren kökshandduk. Blanda nu din favorit grekiska yoghurt, den rivna och urpressade gurkan, pressa i vitlök ca 2 st med vitlökspress, lite färsk mynta eller om man hellre gillar torkad oregano ni väljer själva, smaka nu av med salt försiktigt då det lätt kan blir för salt. Vill man ha lite syrligt i så ta då citron eller en mini skvätt av äppelcidervinäger. Blanda och toppa med lite olivolja

Foto: foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!