Nöje

Ulrikke “Skam-Vilde” Falch uppmanar tjejer att vara pretty princesses i nytt girl power-projekt

Vi älskar Skam-Vilde i serien, och i verkligheten! Nu använder skådespelaren Ulrikke Falch sitt kändisskap för att sprida girl power, under hashtagen #prettyprincess.

vilde_ulrikkefalch_815

I serien är Vilde den superpositiva tjejen som kan få med sig vem som helst i sina projekt, från russebuss-gruppen till kosegruppa. Även i verkligheten lyckas Skam-skådespelaren Ulrikke Falch få med sig människor. I ett inlägg på Instagram frågar hon om hennes följare vill skapa ett projekt med henne. Hon uppmanar tjejer att lägga upp bilder med hashtagen #prettyprincess och berätta vad det innebär att vara tjej. “Jag vill att du ska behandla dig själv bra och engagera dig i frågor som betyder något för dig” skriver hon i inlägget som har fått närmare 110 000 gilla-markeringar.

Det feministiska projektet har fått stort genomslag med 160 000 inlägg under hashtagen. Skam-fansen visar att pretty princess är att vara sig själv! Det kan innebära att vara stark och självständig, stå upp för sig själv, vara snäll och kämpa för en bättre värld.

“För att jag är rolig och stark af”, så beskriver Ulrikke Falch sig själv som prettyprincess. “Vi definierar vad det betyder att vara söt. Ingen annan” skriver hon och vi håller med fullt ut!

 


Källa: Instagram/@ulrikkefalch

Foto: Instagram/@ulrikkefalch & SVTplay/NRK

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!