Nöje

Ultimata guiden för regniga dagar – 10 nya tv-serier och filmer att sträckkolla i höst

Vi har samlat ihop ett gäng filmer och tv-serier att kolla på under tiden som regnet faller ner. Så bunkra upp med popcorn och luta dig tillbaka i soffan – här är tv-serierna och filmerna du inte får missa!

Foto: Jennifer Clasen/HBO.

Gösta
Den nyexaminerade psykologen Gösta flyttar från Stockholm till en liten stad i Småland för att börja på sitt första jobb på BUP. Han vill vara världens snällaste person, och ibland går det bra och ibland inte alls lika bra. Finns att streama på HBO.

When They See Us
Denna gripande berättelsen handlar om det omtalade Central Park-fallet. Fem pojkar från Harlem som hamnar i en mardröm när de blir falskt anklagade för ett överfall i Central Park. Baserad på verkliga händelser och är uppdelade i fyra delar. Finns att streama på Netflix.

Chernobyl
I fem delar får vi följa med i dramat kring kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986. Serien skildrar modiga kvinnor och mäns öde och uppoffringar när de räddar Europa från en total katastrof. Serien fick nyligen hela 19 stycken Emmy-nomineringar och är därmed en av favoriterna inför årets Emmy-gala (flest nomineringar fick inte helt otippat sista säsongen av Game of Thrones), så missa inte att se den! Finns att streama på HBO.

Stranger Things
Okej, vem hurrade inte när de blev klart att det blev en säsong tre av serien Stranger Things? I denna säsongen får vi följa ungdomarna under sommarlovet år 1985. Det blir 80-tals nostalgin när vi återvänder till den lilla staden Hawkins där ett nytt köpcentrum öppnar och säsongen kommer garanterat bjuda på konstiga saker. Finns att se på Netflix.

Babylon Berlin
Europas dyraste serie någonsin tar oss med till Berlin i slutet av 1920-talet. Det blir dekadens och korruption på hög nivå när kriminalaren Gereon Rath från Köln skickas för att lösa ett fall i Berlin. Ett fall som visar sig vara något helt annat än vad det först verkar vara och som kommer förändra han och hans kollegor liv. Finns att se på SVT.

What/If
Renée Zellweger har en av huvudrollerna i Netflixs orginalserie What/If. I den mörka thrillerserien får vi följa ett nygift par med ekonomiska problem när de accepterar ett lukrativt men moraliskt tveksamt erbjudande från en mystisk kvinnlig välgörare. Finns att streama på Netflix.

Big Little Lies
I juni jublade alla Big Little Lies-fans när andra säsongen av succé-serien släpptes. I andra säsongen får vi följa hur tjejerna kämpar efter det mordmysterium som drev hela första säsongen. Vi får även se Meryl Streep som spelar mamma till Alexander Skarsgårds rollkaraktär Perry Wright som är fast besluten om att sonens död inte var en olycka. Finns att streama på HBO.

Murder Mystery
En New York-polis tar sin hustru på en efterlängtade semester i Europa. På planet möter de en man som bjuder med New York-borna till en lyxyacht, men när båtens rika ägare oväntat mördas blir polisen och hans hustru misstänkta för mord. Finns att streama på Netflix.

Share
16-åriga Mandy hittar en smygtagen video efter en fruktansvärd kväll, men hon har inget minne av vad som hände den där kvällen. Nu måste hon ta reda på vad som egentligen som hände samtidigt som hon måste navigera utfallet av händelsen. Premiär på HBO 28 juli.

Elisa & Marcela
Denna film är baserad på en verklig händelse och handlar om Elisa Sánchez Loriga som tar en manlig identitet för att kunna gifta sig med sitt livs kärlek på 1900-talets början i Spanien. När prästen som vigt paret upptäcker att det är två kvinnor reagerar omvärlden med hat. Finns att streama på Netflix.

Källa: Youtube.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!