Nöje

Under kniven – SVTs nya program om skönhetsoperationer

Idag släpps dokumentären “Under kniven” på svt play. Allt fler svenskar gör skönhetsoperationer och industrin växer över hela världen, men få pratar öppet om sina ingrepp. Nu gör journalisten Erik Galli en tv-serie om skammen över de egna skönhetsoperationerna och hur branschen växer lavinartat.

Foto: SVT

Erik Galli började smyga med sina skönhetsingrepp för tio år sedan. Han har tidigare stått bakom bland annat dokumentärserien “Pornfluencers”, men väljer nu att undersöka ett område han själv har stor erfarenhet av, nämligen skönhetsoperationer.

Tittar närmre på skönhetsindustrin

Erik gjorde sin första skönhetsoperation som 20-åring. Nu tio år senare räknar han till åtminstone sju operationer, plus botox och fillers. På grund av skammen han känt inför ingreppen har han valt att hålla operationerna hemliga för vänner och familj. Men nu gör han upp med hela branschen och även rykten om sig själv. Han säger bland annat i programmet att han inte är ensam om att ha smusslat med sina ingrepp, utan menar att det är mycket vanligt, framförallt i mediabranschen.

Dokumentären består av fyra delar där Erik tar en närmre titt på olika delar av skönhetsindustrin och personer som väljer att vara mer öppna med sina ingrepp. Han väljer också att titta närmare på sig själv. Varför har han känt ett behov av att operera sig och varför har det varit så svårt att vara ärlig om ingreppen?

Alla avsnitt finns nu tillgängliga på Svt Play.

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!