Nöje

5 viktiga tips för att undvika ghosting

Att “ghosta”, eller helt enkelt försvinna eller sluta svara, har blivit allt vanligare i dagens dejtingkultur. Men trots att det är en enkel utväg finns det bättre sätt att avsluta en relation på. Nedan delar vi Tinders bästa tips för att undvika ghosting.

Foto: Unsplash/Instagram @emilisindlev

Enligt en ny undersökning på uppdrag av Tinder visar det sig att 30 procent av Sveriges 18-25 åringar har “ghostat” fler än en person de matchat med på en dejtingapp eller IRL. Att vara den som blir ghostad är inte roligt och ofta lämnas man med en känsla av förvirring och nedstämdhet. Inför den stundande Halloween-helgen uppmanar därför Tinder alla dejtingsugna att sluta “ghosta” och istället dejta på ett schysst sätt.

“Ghosting” innebär att någon man skriver till eller dejtat IRL försvinner ut i tomma intet likt ett spöke utan någon förklaring. Det kan handla om ointresse, rädsla att såra någon eller att det går för fort fram. Trots att det är en enkel utväg finns det bättre sätt att avsluta en relation på, oavsett hur länge dejtandet har pågått. Var istället autentisk och ärlig genom att förklara varför det inte är en bra idé att fortsätta ses. För att försäkra dig om att du är en schysst dejtare kan du spana in checklistan här nedan.

5 tips för att undvika ghosting

  1. Var dig själv och var ärlig mot din match eller dejt.
  2. Ta hänsyn till din match eller dejts känslor.
  3. Var tydlig med vad du känner för din match eller dejt.
  4. Var lyhörd kring din match eller dejts behov och preferenser.
  5. Respektera din match eller dejts gränser.

Om du vill avsluta interaktionen eller relationen – gör det på ett respektfullt sätt. För glöm inte… What ghost around comes around.

Foto: Unsplash/Instagram @emilisindlev

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!