Nöje

“Unga Astrid” rörde publiken till tårar – nu är trailern till filmen om Astrid Lindgrens liv här!

Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket – sagor som de allra flesta har kära barndomsminnen från. Men vem var egentligen Astrid Lindgren när hon själv var ung? “Unga Astrid” är utan tvekan en av årets mest efterlängtade filmer – och nu är den första trailern här!

Foto: Nordisk Film

Filmen om Astrid Lindgrens liv, innan hon blev vår mest folkkära barnboksförfattare, premiärvisades tidigare i veckan under filmfestivalen i Berlin. Nordisk Film som står bakom produktionen har beskrivit filmen som en “biografisk hyllningsfilm” och Helsingborgs dagblad skriver att “folk snyftar i salongen och när eftertexterna rullar briserar en varm applåd”.

Alba August, dotter till Pernilla och Bille, spelar den unga Astrid (som då hette Ericsson). Handlingen kretsar mycket kring Astrids utomäktenskapliga son, som hon fick med sin redaktör på Vimmerby tidning, och som lämnades på fosterhem i Danmark under hans första år i livet. Astrid framställs som en frisinnad och frisk fläkt som följer sitt hjärta, trots strikta levnadsramar hemifrån. Efter att ha sett de första klippen ur filmen längtar vi ännu mer efter den svenska biopremiären den 14 september. Kolla in trailern här nedanför!

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!