Nöje

Uppror mot de skeva kroppsidealen – nu trendar #MakeMySize

Har du någon gång provat kläder eller överhuvud taget försökt hitta kläder i din storlek, utan att lyckas hitta något som passar? Då är du inte ensam. Nu gör hashtaggen #MakeMySize stor framgång på Instagram – här är varför. 

makemysize-hashtagFoto: Katie Sturino @the12ishstyle

Att hitta kläder som passar är inte alltid det lättaste, inte minst för de som letar efter storlek 42 och uppåt då många varumärken inte ens gör kläder i de storlekarna. Att stå i ett provrum med kläder som man tror ska passa, men som visar sig inte alls gör det skapar bara en massa missnöje och frustration. Så på vilket sätt kan man göra skillnad och försöka uppmärksamma detta problem? Det har kvinnan bakom modebloggen The 12ish Style, Katie Sturino, svaret på. Hon tog tag i svårigheten att hitta kläder i rätt storlek och startade hashtaggen #makemysize, som är till för att göra varumärken uppmärksammade på att det kläderna de säljer inte är inkluderande.

Hastaggen startade efter att Katie beställt kläder online – utan att få hem ett enda plagg som passade. Där och då kände hon att något måste göras för att sprida och offentliggöra problemet med det nästan obefintliga utbudet av alldeles större storlekar.

“Jag shoppade online men inga av kläderna jag beställde passade mig. Jag är en modebloggare i New York och har jättesvårt att hitta någonting att ha på mig och om jag har det tufft att hitta kläder, tänk då hur andra kvinnor som inte är modebloggare har det. Jag hoppas att designers uppmärksammar detta problem och utökar sina storlekar. Om de inte redan har planer på det så vill jag med hjälp av hashtaggen visa dem hur många kvinnor de faktiskt missar”, säger Katie i en intervju med Health.

#MakeMySize spred sig som en löpeld genom internet och under #makemysize kan du hitta hundratals bilder på olika kvinnor som bevisar att det finns en stor problematik inom detta område.

Foto: @the12ishstyle

Foto: @the12ishstyle

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ordered an XL. Nailed it. ? #effyourbeautystandards #thick #thickthighssavelives #makemysize

Ett inlägg delat av Melissa Goss (@kokoberryfinn)

 Foto: @kokoberryfinn

Källa: Fempositive

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!