Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Upptäck de vackraste platserna i Skandinavien

Efter ett år av begränsad rörelsefrihet har vi blivit duktigare på att uppskatta det vi har runt knuten. Vi vidgar perspektiven ytterligare, men visar också att man inte behöver flyga runt halva jordklotet för stora reseupplevelser!

Instagram @norge/@sashabendix

Nedan listar vi de vackraste platserna i Skandinavien, från de norska fjordarna till renässans-slott i Danmark. Spana in listan och spara den till framtida drömresemål!

Källa: Condé Nast Traveler

Danmark, Frederiksborgs slott, Hillerød

Danmark, Frederiksborgs slott, Hillerød

Byggt under tidigt 1600-tal är detta otroliga renässans-slott som ligger norr om Köpenhamn. Slottet är känt för sina fantastiska trädgårdar och för Danmarks nationalhistoriska museum.

Foto: Instagram @soulviajero

Nästa bild
Århus

Århus

Danmarks näst största stad är verkligen en dröm för den matintresserade. Här hittar du bland annat tre restauranger med Michelinstjärnor och konstmuseum.

Foto: Instagram @erik_vind

Nästa bild
Nimb Hotel, Köpenhamn

Nimb Hotel, Köpenhamn

Känslan av att befinna sig i en saga hittar du på Tivoli i Köpenhamn, men när du träder in på Nima Hotel kan vi lova att känslan intensifieras.

Foto: Instagram @nimbcopenhagen

Nästa bild
Nyhavn, Köpenhamn

Nyhavn, Köpenhamn

1600-talshamnen med sina färgglada hus är helt klart värt ett besök. Passa på att äta en god lunch eller middag i hamnen när du är där.

Foto: Instagram @b4afteredits

Nästa bild
Møns Klint

Møns Klint

Kalk-klipporna som löper längs den östra kusten är en stor upplevelse, och har du tur kan du också få syn på sällsynta orkidéer och pilgrimsfalkar.

Foto: Instagram @sashabendix

Nästa bild
Ribe

Ribe

Som Danmarks äldsta stad, är denna medeltida pärla även äldst i hela Skandinavien. Med historia som löper tillbaka till 700-talet är det helt klart värt ett besök.

Foto: Instagram @map_of_europe

Nästa bild
Norge, Atlanthavsvägen

Norge, Atlanthavsvägen

Norges västkust är som att köpa en biljett till en nöjespark, kör längs Atlantic Ocean Road och du är garanterad en stor naturupplevelse!

Foto: Instagram @norgebilder.no

Nästa bild
The Arctic Hideaway

The Arctic Hideaway

På The Arctic Hideaway, beläget ovanför polcirkeln, kan du få en stor reseupplevelse. Stugornas fönster sträcker sig från golv till tak och erbjuder en panoramavy över norrsken och arktisk miljö.

Foto: Instagram @travelonadream

Nästa bild
Geirangerfjorden

Geirangerfjorden

I sydvästra Norge hittar du Geirangerfjorden, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Det fantastiska landskapet inkluderar 2000 meter höga klippväggar, frodiga skogar och vattenfall, bland annat!

Foto: Instagram @norge

Nästa bild
Bergen

Bergen

Bergen räknas som en av Europas vackraste städer och är bland annat känd för sin hamn, längor av färgglada hus och det magiska bergslandskapet.

Foto: Instagram @bergen

Nästa bild
Preikestolen

Preikestolen

Vill du ha fjärilar i magen och samtidigt ta del av en enorm naturupplevelse ska du ta dig upp på Preikestolen. Om du vågar dig fram till kanten för att titta ner på fjorden handlar det om ett hisnande avstånd på 2000 meter.

Foto: Instagram @pulpityogaretreat

Nästa bild
Oslo

Oslo

I den norska huvudstaden kan du spana in de nybyggda skyskraporna, de äldre delarna av staden och kolla in modern konst på Astrup Fearnley Museum of Modern art. Ta dig gärna en tur ner till Aker Brygge för en middag med Oslofjorden som utsikt.

Foto: Privat

Nästa bild
Trolltunga

Trolltunga

Trolltungan – ett populärt utflyktsmål – sticker ut ca 2300 meter över Ringedalsvatnet, och lockar ut åtskilliga besökare för ett bildbevis.

Foto: Instagram @annettesoleng

Nästa bild
Sverige, Gamla Stan

Sverige, Gamla Stan

På de gamla kullerstenarna hittar du mysiga små butiker och restauranger och kan samtidigt se spår av Stockholms medeltida historia.

Foto: Instagram @sahand.photography

Nästa bild
Arctic Bath Hotell

Arctic Bath Hotell

I Lappland hittar du Arctic Bath Hotel med unik arkitektur och 12 stugor längs forsen Lule. Ta ett dopp i det iskalla vattnet i poolen, värm upp dig i bastun och avsluta med ett glas vin på hotellet.

Foto: Instagram @arcticbath_sweden

Nästa bild
Abisko nationalpark

Abisko nationalpark

Nationalparken etablerades 1909 och är känt som en av de bästa platserna i världen att titta på norrskenet.

Foto: Instagram @stfabisko

Nästa bild
Stockholms skärgård

Stockholms skärgård

I Stockholms skärgård har du en helt unik sommarupplevelse bland små skär och öar. Bästa sättet att avnjuta skärgården är genom färja eller båt.

Foto: Instagram @hakantas212

Nästa bild
Ishotellet i jukkasjärvi

Ishotellet i jukkasjärvi

Det omtalade ishotellet i Jukkasjärvi rymmer allt från konstgalleri, bar och flera iskalla rum att avnjuta sömnen i. En helt speciell upplevelse!

Foto: Instagram @icehotelsweden

Nästa bild
Visby, Gotland

Visby, Gotland

Visby var en gång en viktig handelsplats för vikingar. Idag kan du avnjuta den historiska miljön, ringmuren och havet precis runt kroken. Glöm inte att testa på den lokala delikatessen saffranspannkaka!

Foto: Instagram @hellogotland

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!