Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ut och resa i sommar? Här är de 10 bästa platserna för dig som vill slippa turistmassorna!

Från fantastiska landskap och vandringsleder i den spanska regionen Kantabrien till gömda pärlor i den romantiska provinsen Provence i Frankrike. Vi listar de tio plats att besöka i Europa i år. Bäst av allt? Alla är hyfsat outforskade av turister!

Foto: Instagram @borghi_autentici & @choosemarseille

Sugen på att packa väskan och ge dig ut att resa när restriktioner tillåter? Vi tipsar om några destinationer i Europa som står högst upp på våra listor. Du kanske inte känner igen alla, vilket inte heller är så konstigt eftersom destinationerna är ganska udda och inte har lockat de stora turistmassorna tidigare. Vilken plats besöker du först?

Emilia-Romagna, Italien

Emilia-Romagna, Italien

Kanske en av de bästa platserna att besöka för dig som älskar det Italienska köket! Här kan du avnjuta den fantastiska ragúsåsen från Bologna, skinka från Parma och den välkända parmesanosten som även den härstammar från regionen. Förutom fantastisk mat erbjuder Emilia-Romagna en mängd olika museum för den mer kulturella!

Foto: Instagram @borghi_autentici

Nästa bild
Kantabrien, Spanien

Kantabrien, Spanien

I den spanska regionen Kantabrien finner du Spaniens äldsta nationalpark, Picos de Europa. Parken firar i år hundraårsjubileum med flera olika och spännande evenemang. Regionen bjuder även på fantastisk natur! Från gröna kullar och höga berg till långa sandstränder och charmiga byar – här finns allt!

Foto: Instagram @opoviajera

Nästa bild
Friesland, Nederländerna

Friesland, Nederländerna

Det första nog många av oss tänker på när vi hör Nederländerna är Amsterdam! Men landet har så mycket mer att erbjuda än bara dess huvudstad. I provinsen Frieslands huvudstad Leeuwarden kan du upptäcka allt från utställningar och festivaler till mysiga kaféer, kanaler och gamla byggnader. Det kommer  inte som en överraskning att staden blev  utmärkt till Europas kulturhuvudstad 2018.

Foto: Instagram @silviasijbrigje

Nästa bild
Kosovo

Kosovo

Sedan Kosovo förklarade sig självständigt har landet genomgått stora förändringar! Här kan du njuta av fina vandringsleder och besöka vackra vingårdar – Kosovos vackra landskap bara växer och är helt klart en plats vi måste besöka innan turismen hittar dit!

Foto: Instagram @visitkosovo

Nästa bild
Provence, Frankrike

Provence, Frankrike

Den romantiska och franska provinsen Provence ligger i den sydöstra delen av landet och har något för alla. Lavendelfält, olivträd och vackra stränder – you name it! Här kan du också upptäcka calanques, gömda vikar med branta klippor vid kusten, eller varför inte besöka Marseille? Viktigast av allt, glöm inte det fantastiska franska köket!

Foto: Instagram @choosemarseille

Nästa bild
Dundee, Skottland

Dundee, Skottland

Dundee är den fjärde största staden i Skottland och kommer genomgå stora förändringar framöver! Vid kusten i staden kommer det bland annat skapas nya sociala ytor för både bofasta och besökare. Dessutom beräknas Dundee få ett rejält uppsving i och med att Skottlands första designmuseum kommer öppna i staden inom kort.

Foto: Instagram @capone_studio

Nästa bild
Småkykladerna, Grekland

Småkykladerna, Grekland

Greklands pärla Småkykladerna är ännu ganska outforskat av turister och består av öarna Iraklia, Schinoussa, Donoussa och Koufonissi. Ögruppen ligger mellan Naxos och Amorgos och är den ultimata destinationen för öluffaren! Här kan du snorkla i kristallklart vatten, njuta av grekiska tavernor, långa sandstränder och bäst av allt – den grekiska maten som bara är så god!

Foto: Instagram @passionegrecia

Nästa bild
Vilnius, Litauen

Vilnius, Litauen

Litauens huvudstad Vilnius är på uppsving och det nu! Här finns allt från moderna konstkvarter och spännande restauranger till stadens gamla barockstil som återfinns på Unescos världsarvslista. Med sina många möjligheter till olika aktiviteter dröjer det inte länge förrän resten av världen hittar till den baltiska pärlan!

Foto: Instagram @geps_photography

Nästa bild
Vipavadalen, Slovenien

Vipavadalen, Slovenien

Vipavadalens fantastiska landskap får oss att tänka på Toscana! Området ligger i den sydvästra delen av Slovenien och erbjuder idylliska vingårdar och vackra vyer! Du upptäcker området bäst på två hjul och se till att boka guidade turer för att hitta de där gömda pärlorna! Bäst av allt? Turisterna har ännu inte hittat hit!

Foto: Instagram @sergejk87

Nästa bild
Tirana, Albanien

Tirana, Albanien

Albaniens huvudstad Tirana har nära till både de albanska alperna och kusten vid Adriatiska havet. Staden är inget att besöka för dig som vill ha en avkopplande getaway, Tirana har nämligen ett pulserande stadsliv! Här finns även färgglada byggnader och fantastiska grönområden som helt klart är värda ett besök.

Foto: Instagram @visitalbania_

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!