Nöje

Vabbing – Vaginaknepet trendar på TikTok

Efter att en influencer uppmanat sina följare att prova på så kallad vabbing har konceptet spridit sig som en löpeld på TikTok. Men vad innebär trenden egentligen?

Foto: TikTok @jewlieah/@_simphiwe96

Kanske har du hört talas om den nya trenden “vabbing” på TikTok – att använda fukt från slidan som parfym, något som sägs öka kvinnors attraktionskraft.

Trenden har gett upphov till blandade reaktioner på sociala medier. Vissa menar att vabbing är ohygieniskt medan andra säger att just den åsikten är ett resultat av samhällets förakt för vaginans naturliga doft, något som leder till osäkerhet hos kvinnor och därmed öppnar upp för försäljning av meningslösa produkter i stil med intimtvålar – vilka i själva verket kan torka ut underlivets känsliga slemhinnor.

En tredje åsikt är att vabbing förstärker den skadliga idén att kvinnors värde är beroende av deras attraktionskraft. Oavsett vad man tycker om trenden så går det inte att förneka dess popularitet – men varifrån kommer den egentligen, och finns det några bevis för att den faktiskt fungerar?

Vad är vabbing-trenden på TikTok?

Det är TikTok-profilen Mandy Lee – @jewliah – som vi har att tacka för att vabbing blivit populärt på plattformen. Hon laddade nyligen upp en video där hon uppmuntrade sina följare att prova knepet, som hon påstår kan göra det lättare för kvinnor att få dejter.

Konceptet spred sig snart som en löpeld och hashtaggen #vabbingtrend har nu miljontals visningar på plattformen. Faktum är att trenden har blivit så stor att Mandy kände sig manad att publicera en video med regler gällande vabbing.

Hon rekommenderar följande:

  1. Duscha eller bada innan.
  2. Tvätta händerna både före och efter.
  3. Om du går till gymmet, torka av redskapen före och efter användning.
  4. Låt inte de områden du “vabbat” vidröra andra ytor eller personer.
  5. Om du har mens – vänta.
  6. Om du har en könssjukdom eller någon form av smittsam sjukdom – avstå från vabbing.
  7. Samma sak gäller om du har en ovanlig eller dålig lukt. Kontakta istället din vårdcentral.
  8. Du behöver inte mycket av din egen doft för en framgångsrik “vab”.
Foto: TikTok @jewlieah
@jewlieah ♬ original sound – jewlieah

Fungerar vabbing?

Även om diverse TikTok-användare menar att vabbing fungerar så har det inte bevisats att metoden skulle vara effektiv för att öka kvinnors attraktionskraft. Kroppsvätskor, som de från slidan, innehåller visserligen feromoner – men det är oklart om människor kan uppfatta dessa hos varandra.

“Feromoner spelar en viktig roll i hur djur kommunicerar med varandra, men forskningen är inte entydig gällande huruvida feronomer spelar en betydande roll i sexuell och romantisk kompatibilitet för människor”, berättar Dr Andrea Wahling och Dr Alexandra James från La Trobe University i The Conversation.

“Vetenskapligt sett är det ännu inte klarlagt huruvida människor kan känna av feromoner, och om detta har någon inverkan på dejting eller sexuellt beteende”, skriver de.

@caliscents ♬ Dreamy – Elijah Lee
@_simphiwe96 #phiwe96 ♬ 23 (J’s On My Feet) – Mike WiLL x Miley Cyrus x Wiz Khalifa x Juicy J – gr4veyardg1rl
@alwyskaitlyn

♬ original sound – Livvii!!

Källor: indy100, Euronews, The Conversation, Walesonline, Popbuzz, Hitc

Foto: TikTok @jewlieah/@_simphiwe96

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!