Nöje

De 9 mest fantastiska semesterhemmen att drömma dig bort till

Vill du drömma dig bort för en stund och bli inspirerad av några av de helt magiska hus som finns att hyra runt om i världen? Airbnb har samlat en lista med de hem som flest har satt upp på sin önskelista de senaste åren. Allt från en svit i Sydafrika till en trädkoja på Bali. Vilket hem hade du helst besökt?

Längtar du efter varmare breddgrader och vill drömma dig bort för en stund har du hamnat helt rätt. Airbnb har samlat det förra decenniets mest önskade hem, baserat på deras wishlist-funktion mellan 2011 till 2019. Vad sägs om att bo i det världsberömda snäckskalshuset placerat på Isla Mujeres i Mexiko? Eller ett grotthus på ön Santorini?

Det är helt enkelt en perfekt lista att ta del av om du söker semesterinspiration med vackra hem runt om på några av världens vackraste platser. Här hittar du 9 paradisplatser att skriva upp på din bucketlist!

Foto och källa: Airbnb

2019: Santa Catarina, Brasilien

2019: Santa Catarina, Brasilien

Ett avskilt boende med egen strand behöver i Santa Catarina, som erbjuder lyxiga sängkläder och särskilda bekvämligheter som brasiliansk barbeque ute i det fria. Värdarna tillhandahåller båtturer, surfbrädor och häng i solstolarna, där du kan sitta och titta ut över vattnet på simmande delfiner.

Önskad 275 862 gånger med Airbnb wishlists. Finns här!

Nästa bild
2018: Hectors grotthus, Santorini, Grekland

2018: Hectors grotthus, Santorini, Grekland

Ingen ifrågasätter varför detta hus i Santorini var ett toppval 2018. Insprängd i berget var denna särskilda egendom ursprungligen en vinkällare som sedermera gjordes om till ett fritidshus. Rena linjer i inomhusmiljö med ett fullt fungerande kök och gemensamma utrymmen, samtidigt som verandan utanför erbjuder en möjlighet att njuta av solen.

Önskad 254 773 gånger med Airbnb wishlists. Finns här!

Nästa bild
2017: White Breeze-lägenhet, Phuket, Thailand

2017: White Breeze-lägenhet, Phuket, Thailand

Denna villa med lägenheter i Thailand är paradiset för de som söker efter avkoppling. Sitt ute på terrassen och njut av en kopp kaffe och beskåda solnedgångar, eller bada i den privata poolen. Icke att förglömma – personalen kommer och serverar dig färsk papaya, plockad från trädgården.

Önskad 204 110 gånger med Airbnb wishlists. Finns här!

Nästa bild
2016: Everview-sviten, Kapstaden, Sydafrika

2016: Everview-sviten, Kapstaden, Sydafrika

En oas vid stranden med utsikt över Table Mountain ligger vid Atlanten, en kort bilresa från Camps Bay. Detta hem har sovplatser för sex personer, en uppvärmd pool och öppen spis.

Önskad 28 305 gånger med Airbnb wishlists. Finns här!

Nästa bild
2015: Trädkoja, Bali, Indonesien

2015: Trädkoja, Bali, Indonesien

Vad sägs om en privat trädkoja som ligger ovanför en Bali-strand? En dröm för de som söker en avlägsen destination med utsikt över palmerna, den frodiga trädgården och poolen. I närheten finns en livfull liten stad, fylld med butiker och restauranger, om du inte väljer att stanna i huset eller njuta av lugnet på stranden.

Önskad 271 887 gånger med Airbnb wishlists. Finns här!

Nästa bild
2014: Lerhus, Mayne Island, Kanada

2014: Lerhus, Mayne Island, Kanada

Ett unikt lerhus i Kanada handbyggdes med hållbara material och erbjuder alla tänkbara moderna bekvämligheter. Får och kycklingar utanför dörren ger dig färsk mjölk och nykläckta ägg till frukost.

Önskad 152 918 gånger med Airbnb wishlists. Finns här!

Nästa bild
2013: Det världsberömda snäckskalshuset, Isla Mujeres, Mexiko

2013: Det världsberömda snäckskalshuset, Isla Mujeres, Mexiko

Detta arkitektoniska underverk ligger på en klippa ovanför en strand och har en privat pool och särskilda concierge-tjänster. Formgivaren Eduardo Ocampo hyllar de stora “bergen” av snäckskal som finns på ön. I hela huset kan du hitta delar av verkliga snäckskal – bl.a. en spiraltrappa som efterliknar insidan av ett snäckskal.

Önskad 235 803 gånger med Airbnb wishlists. Finns här!

Nästa bild
2012: Svampkupolen, Aptos, Kalifornien, USA

2012: Svampkupolen, Aptos, Kalifornien, USA

Säregenhet möter lugn i Svampkupolen. Denna mysiga geodesiska kupol ligger på tio
tunnland mark i Aptos och erbjuder alla moderna bekvämligheter – inklusive ett kök fullt med ekologiska snacks. Koppla av på verandan och titta på kolibrier, promenera i naturen eller umgås med de tama getterna på egendomen.

Önskad 107 837 gånger med Airbnb wishlists. Finns här!

Nästa bild
2011: Villa nära Florens, Toscana, Italien

2011: Villa nära Florens, Toscana, Italien

Undanskymd bland Chiantis kullar, omgiven av hundraåriga ekar och olivlundar, förvandlades denna bondgård till en unik villa. Här finns bekväma sovplatser för sexton gäster som dessutom kan njuta av en botanisk trädgård, en privat saltvattenpool och två vedugnar för att tillaga t ex pizza.

Önskad 3 686 gånger med Airbnb wishlists. Finns här!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!