Nöje

Väderprognos för midsommar 2016: “Hit kommer värmen under midsommarhelgen”

väder midsommar 2016
Den största frågan som de allra flesta funderar över just nu är inget mindre än hur vädret blir under midsommarhelgen. Metro Mode ringde därför upp Elina Heed, meteorolog och country manager på Foreca, för att ta reda på saken.
 
Hur blir midsommarvädret i Stockholm?
– Enligt prognoserna ser midsommarvädret bättre ut nu än förra året. Det finns två långa väderprognosmodeller inför nästa vecka. Den ena prognosen visar fint väder, uppehåll och en temperatur över 20 grader. Den andra visar risk för passerande fronter med regnskurar. Men om vi återgår till den modellen som jag hoppas på, vilket är den första, blir det fint väder i Stockholm under hela midsommarhelgen.
 
… Göteborg?
– I Göteborg blir vädret troligtvis inte så bra. Här är det större risk för regn eller åtminstone regnskurar. Även temperaturerna är inte lika höga utan landar någonstans kring 19 grader.
 
… Malmö?
– Även Malmö har större risk för nederbörd och liknande temperatur som Göteborg.
 
… Umeå?
– I Umeå ser det ljusare ut med ett högtryck men med växlande molnighet. Dock ligger Umeå längre norrut och har inte samma varma luftmassa, men förhoppningsvis blir det kring 20 grader varmt.
 
Mellan 1-10, hur säker är den här första väderprognosen med sol?
– Jag skulle säga en sexa.
 
Var är det mest troligt att det blir dåligt väder?
– Västkusten. Mycket av det dåliga vädret kommer väster ifrån.
 
Om det nu skiter sig i alla fall och börjar regna. Vad är ditt bästa tips för en lyckad midsommar?
– Det är nog att ha med den där extra koftan eller jackan. Och sedan försöka vara utomhus även vid dåligt väder. Jag tycker det är tråkigt att sitta inne, därför brukar vi partytält, värmare och filt. Då är man utomhus men under tak.
 
Vädret i övrigt sommaren 2016 – kan vi förvänta oss lite sol och värme för en gångs skull?
– När man tittar på de längre prognoserna är det varmare än vanligt men med normal nederbörd. Alltså en del regnskurar kan vi nog räkna med men det är bara tillfälligt och det regnar inte hela tiden. Men ett paraply kan vara bra till hands.
 
För en fullständig väderprognos – klicka här för att komma till Klart.se
 
Foto: Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!